Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 12 juli 2012

Knap en bedreven

Zowel de Boez als Oscar komen weer regelmatig thuis met allemaal Nagelkruidzaadjes in hun vacht; die verzamelen ze in de Kruidentuin (maar dat wist u natuurlijk al).
Nu zitten die zaadjes lekker vastgekleefd in de poezelige haartjes, maar dat blijft niet zo. Nee, op een gegeven moment zijn ze uitgekleefd en vallen ze ergens op straat, binnenshuis op de grond, of (bij voorkeur uiteraard) op ons dekbed of in een stoel. En daarom vindt mevrouw K. het altijd een goed idee om de zaadjes voor ze uitgekleefd (zeg maar) zijn, met een borstel uit de vachtjes te verwijderen. Doet geen pijn en is zo gebeurd. Oscar laat het borstelen dan ook graag toe, en zo kunnen wij de schade (ook weer zeg maar) beperken. Doch het Boezelmanneke doet het liever zelf, het verwijderen van de zaadjes. Ook weer bij voorkeur op ons dekbed, maar deze keer gelukkig gewoon op de kamervloer.

Gewoon een kwestie van even goed poetsen met de schuurtong, maar omdat ze dan allemaal in je bek terecht komen moet je ze wel zo gauw mogelijk uitspugen, heh? Ja, want in je bek is bah.

Na elke lik over zijn vacht zien wij die grote, roze schuurlap uit z'n bek hangen, en vervolgens spuugt (of werpt) hij zeer bedreven de zaadjes in willekeurige richting om zich heen uit.
Wat knap zijn ze toch, heh, die haarfabrieken?

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Volgende keer een filmpje hiervan? Het lijkt me namelijk een schitterend (en hilarisch) gezicht

Fritz zei

Oh mevrouw K. wat lijkt het mij zalig, voordat de zaadjes uitgekleefd zijn zeg maar, door U zacht geborsteld te worden.

de hoofdredacteur zei

Meneer Fritz:
Van zulk een soort opmerkingen raakt mevrouw K. van streek. Ze heeft een rood hoofd gekregen, zit constant wijntjes te slobberen en weigert vanavond te koken. Dit kunnen wij niet tolereren. U mag dus niet meer reageren, of tenminste niet meer op deze wijze. Desnoods blokkeren wij uw account. Zo is het maar net. Tjongejonge.

Wad Woord & Wol zei

Ik ben het helemaal met Fritz eens, maar dat zal ik maar niet zeggen.