Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 23 juli 2012

Toch niet zo dom...

Toen onze reporter de Boez naar de balkontrap in de Hoftuin wilde gaan om aldaar de graspollen te bezoeken, vond hij plots Igor op zijn weg.
Igor was midden op het pad gaan zitten en was vastbesloten om Boez niet langs te laten; als u bijgaande foto goed bekijkt moet u wel haast tot dezelfde conclusie komen.Maar daar de Boez op zijn beurt vastbesloten was zijn tocht af te maken, verzon hij een list: hij deed net of hij een belangrijk spoor had ontdekt en Igor helemaal niet zag. Wij wisten natuurlijk wel beter, maar Igor trapte erin.

Heel langzaam, al snuffelend en snuivend aan alles wat hij tegenkwam, sloop Boez vlak langs de huizen op zijn doel af. En zo kwam hij dus steeds dichter bij Igor, die rustig bleef zitten waar hij zat en met grote belangstelling de verrichtingen van Boez gade sloeg.

En om het allemaal nog echter te laten lijken, deed Boez ook nog alsof hij dat belangrijke spoor nog steeds volgde toen hij Igor al voorbij was.
Toen onze reporter in de gaten had dat Igor zich nauwelijks had verroerd, liet hij uiteindelijk zijn "speurtocht" voor wat het was en trok een sprintje naar de balkontrap. Daar begon hij heel serieus en met de nodige aandacht aan een grastest, dus dat waarvoor hij tenslotte naar de Hoftuin was gekomen.


Igor had nog steeds niet in de gaten dat Boez hem voor het lapje had gehouden en was nu op de trap gaan zitten om de verrichtingen van onze reporter verder te kunnen bestuderen, en hij werd door de activiteiten van Boez zelfs zo geboeid dat hij het aanbod voor een flinke aaibeurt door mevrouw Katblad afsloeg.
Wel, toen de Boez tot kotsens toe diverse pollen had getest, verliet hij de Hoftuin weer, dit zonder verder te doen alsof hij aan het speuren was. Igor liep nog even een stukje achter hem aan, maar bij de Poort hield hij halt.
Waarom hij nu zo beteuterd keek weten wij niet, maar de Boez huppelde triomfantelijk naar de redactietafel toe.
Toch niet zo dom als wij soms denken, heh? Nee....

4 opmerkingen:

annemiek zei

Goed gedaan Boez! Volgens mij schuilt er een hele slimme reporter in jou.

Wad Woord & Wol zei

Haha slimme Boez, wat een tactiek! Goed gedaan jongen.

En voor mevrouw K., ik kon vanmorgen ook niets met Blogger, zelfs niet op uw eerdere artikelen reageren. Terwijl ik toch best iets zinnigs had te zeggen over de politieke perikelen.

Annemieke zei

Ik denk dat Igor nog dommer is dan Boez...al neemt dat niet weg dat Boezs list heel slim is.

Rosita S. zei

Boez is parttime opportunist.