Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 5 juli 2012

Anonieme bos "zomervreugde"!

De Hoofdredacteur:
Zo mevrouw Katblad, wat een mooie, grote bos staat daar! Maar we hadden toch afgesproken dat u de hand op de knip zoudt houden omdat we hoog nodig moeten gaan sparen voor de zorg van straks, van onze oude dag die alsmaar nader en zelfs zeer dichtbij komt?
Ah, u kocht deze bloemen niet zelf en ze hebben u geen cent gekost. Wel, vertelt u eens, wie heeft ze dan wel gekocht? U weet het niet? Ze werden bezorgd zonder naam erbij?
Dat is erg verdacht. Nee, ik ben daar niet blij mee. U wel? Ja dus. Oh, er zat een kaartje bij met felicitaties voor de 100.000e bezoeker? Geen naam dus? Wel, in elk geval is het bijzonder attent van wie het ook geweest is. Waar heeft u ze in gezet, de bloemen? Grote drinkbak van onze haarfabrieken? Eerst goed schuin afgesneden? En waar moeten onze reporters nu hun vocht uit oplebberen dan? Ja, ik weet dat er buiten een grote kuip met water staat en nog diverse kleinere bakjes ook, maar het rommelt al in de verte en dat betekent dat het hele stel straks naar binnen komt om te schuilen en dan dient er ook een bak water binnen te staan. Ah, u heeft uw oma's kleine zwarte pannetje neergezet. Gaat u regelmatig bijvullen dus, en daar moeten ze het maar even mee doen. Ja, ik snap het.
Enfin, het is een schitterende bos en ik ben er erg blij mee. Oh, ze zijn niet voor mij maar voor u? In dat geval mag u mij op een drankje trakteren, dan kan ik proosten op uw mooie bos en de gulle gever. Hoezo is er niks in huis? U heeft op mijn verzoek uw hand op de knip gehouden? Tjongejonge... Nou, gelukkig is de buurtsuper nog open heh? Zet u de glazen maar vast klaar want ik ben zo terug. U heeft toch wel al eten in huis, toch? Worteltjes? Geeft u me in dat geval maar even uw portemonnee mee.

8 opmerkingen:

Hans zei

Wast attent. Gefeliciteerd met deze fraaie bos

Moon zei

Lief!!!

Annemieke zei

Het was niet de bedoeling mysterieus te doen: ik had mijn naam ook op de linttext gezet, maar dat is kennelijk niet doorgekomen...Fijn dat de bloemen worden gewaardeerd en hopelijk kunnen de katten leven met het pannetje voor hun water voorziening.

de redactie zei

@Annemieke

De Hoofdredacteur is nu weer helemaal gerustgesteld en bedankt u zeer voor de mooie verrassing!
De haarfabrieken hebben geen bezwaar aangetekend tegen het pannetje, dus dat valt weer reuze mee. Japekoppie heeft nog enige tijd op de krullende cadeau-lintjes zitten kauwen, begon vervolgens flink te kokhalzen en dus hebben we hem de lintjes maar afgenomen.

Wad Woord & Wol zei

Wat een mooie bos, en wat ontzettend lief.

Pientje en Bella Donna (PvdP) zei

Wij van de Partij voor de Planten (PvdP) protesteren bij deze tegen het onnodig onthoofden van bloemen.

katja zei

Wat een prachtige bos, Annemieke! Wat een leuk idee, mevrouw Katblad gefeliciteerd met de mooie bos !

Hans zei

Vegetariërs: ze vermalen levende planten, eten levende planten enzetten de geslachtsorganen in een vaasje (grapje uit de 70's !)