Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 3 juli 2012

Kattenstaarten

Na een paar dagen van kamperen dichtbij en op het toilet, moest mevrouw K. vandaag constateren dat in de tussentijd de slakken flink hadden toegeslagen in haar geveltuin. Ernstig beschadigde hosta's en ooievaarsbekken, afgeknaagde petunia's, half opgevroten nepeta (!) enzovoorts. Gelukkig had ze nog een doos blauwe korrels staan, maar ze moest daar wel direct mee aan de slag  wilde ze nog wat van haar plantjes overhouden!
Met nog knikkende knieën ging ze aan het werk; het Katblad moest helaas even wachten. Gelukkig kreeg zij af en toe gezelschap van de haarfabrieken. Wij telden meer dan tweehonderd slakken; velen zaten verscholen onder de randen van de plantenpotten.
Na 4 uur van noeste arbeid was het onkruid verwijderd, hadden de uitgedroogde planten genoeg water gekregen om zich weer op te kunnen richten en waren de korrels gestrooid... (Wij hadden overigens al allerlei andere methodes afgewerkt om van de slakken af te komen, maar helaas, die werkten niet.)
Toen ging mevrouw K. even liggen (schoentjes uit, op de bank) om uren later opeens weer wakker te schrikken. De finish van de Tour de France gemist, middenin Sesamstraat. De hele dag zomaar voorbij! Maar goed, de planten staan er tenminste weer fatsoenlijk bij.

Onze kattenstaarten zijn groter en mooier dan ooit!

7 opmerkingen:

Inge zei

Staan er prachtig bij mw. Katblad!

Ik zie toch een mooi getal staan op je teller: 0101010.

Mama Loe zei

Highe slaksnackssmacksnuiverts.
Op een warme donkere regenachtige zomeravond als het even niet plenst zijn ze actief en kunt u dat stuitende ongedierte oogsten.

ina zei

200 slakken! Heeft u ze aan het restaurant gegeven, mevrouw K.?
De kattenstaarten zijn inderdaad prachtig.

Mevrouw Katblad zei

Mama Loe???

Oké Frans, en wat doen we na het oogsten? Verzuipen in de (dure) pils? Of in kruidenboter serveren? Hoe zit het met het cholesterolgehalte dan?

Hans zei

Ter geruststelling, aan de Tour finish heb je niks gemist. Zelfs vandaag was het een massaspurt. En de voorspelling is deze hele week ook nog massasprints. Ik heb vele katten- en natuurvriendjes gechockeerd met de mededeling dat ik een Tour-fanaat ben :)

Gerda zei

Wat zijn dat voor blauwe korrels? En zijn die niet giftig voor de haarfabrieken?
De huisjesslakken pak ik wel op en die gooi ik in een bakje met chloorwater. Ze zijn onmiddellijk dood. Maar een groter probleem zijn de naaktslakken. Die durf ik niet op te pakken. Zo eng glibberig. Dus misschien moet ik ook maar aan de blauwe korrels, eh, mijn tuin dan.

Annemieke zei

Beterschap Mw Katblad - doet u nog maar even rustig aan. 200 slakken is wel heel veel, trouwens