Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 20 juli 2012

Goede leerling-reporters!

Sonny heeft voor ons ontdekt dat de struik Lavas (Maggiplant) in de Kruidentuin flink is gekortwiekt. Wie nu een blaadje voor de soep en saus nodig heeft, moet er snel bijzijn of wachten tot het weer wat omhoog is geschoten.


Wamy kwam helaas net te laat voor deze primeur.


Hij besloot daarom direct naar ander nieuws voor het Katblad op zoek te gaan terwijl Sonny nog even bleef zitten genieten van zijn overwinning.En jawel, Wamy ontdekte ook iets belangrijks! De vruchten van de Moerbei zijn namelijk rijp (nog niet allemaal maar sommige zijn al te eten), en de Wams maakte ons daarop attent.
Bijgaande foto is met licht gekantelde camera genomen, maar u ziet als u goed kijkt Wamy links van het midden op een tak zitten (zijn kop verscholen achter de bladeren).

Beide haarfabrieken hebben dus hiermee bewezen dat zij goede leerling-reporters zijn, en beiden zó als parttime leerling-reporters bij het Katblad aan de slag zouden kunnen. Echter, met eventuele uitbreiding van het personeelsbestand moet eerst de plenaire vergadering (bestaande uit alle huidige werknemers, fotograaf en mevrouw K.) akkoord gaan, er dienen vervolgens nieuwe taakomschrijvingen te worden gemaakt en dito contracten te worden aanvaard en getekend. En dan nog kan het zomaar zijn dat de Hoofdredacteur besluit de hele boel uiteindelijk af te blazen.
Volgens de laatste peilingen zouden Japekoppie, mevrouw Troy en Cera tegen zijn, de rest heeft zijn standpunt nog niet bepaald. Nee, er moet nog heel wat water onder de brug door voordat de redactie toe is aan veranderingen binnen de organisatie van het Katblad, en wij verwachten derhalve dat e.e.a. dus nog wel een tijdje bij het oude zal blijven.

1 opmerking:

ina zei

Misschien willen ze wel freelance voor u werken, mevrouw K.