Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 30 juli 2012

Niet welkom

Omdat de Kiwiboom in de Hoftuin zo flink groeit (en dan vooral door de dakgoot van het huis), moeten er regelmatig takken van worden afgeknipt. Mevrouw K. ging even kijken in het betreffende stukje tuin en vond daar Panda bezitterig naast een paar pas afgesnoeide loten zitten. Hij keek speurend om zich heen om er zeker van te zijn dat er geen andere kapers op de kust waren.

En toen hij niemand had kunnen ontdekken, gaf hij zich over aan de aantrekkingskracht van de harige stengels en bladeren.
Wel, u ziet: Panda genoot met volle teugen! Hij werd zo in beslag genomen door het Kiwi-effect dat hij niet eens in de gaten had dat er uiteindelijk toch een pottenkijker aan kwam sluipen.


Het was de kleine Iegje (Igor). We weten niet of Ieg nu voor de takken of voor Panda kwam; wij hebben hem nog nooit eerder in de weer gezien met dergelijke takken maar zagen hem wel dikwijls achter andere haarfabrieken aan lopen in een poging even onder hun staart te kunnen ruiken. Neen, Igor is geen blafbeest maar wel een zeer bijzondere, aparte haarfabriek met idem bijpassend gedrag dus.

Toen Igor nog maar een meter of twee te gaan had, kreeg Panda hem in de gaten. En toen er onmiddellijk een diep, erg onvriendelijk gegrom opsteeg uit het keeltje van Panda, begreep Igor dat hij niet welkom was.

Wel, Igor ging er dus vandoor en Panda dook opnieuw met zijn snuit in de takken. En verder gebeurden er (op dat moment) helaas geen opmerkelijke dingen meer in de Hoftuin.

3 opmerkingen:

Igor zei

Nou zeg, Panda, flauw hoor, je mag toch ook bij ons in de tuin spelen?

de redactie zei

Met de kakelaartjes?

ina zei

De kakelaartjes laten niet met zich sollen, ze jagen zelfs Iwan de Grote op de vlucht.