Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 30 juli 2012

In een deuk om Oscar

Oscar:
De mensen die hier wonen hebben me uitgelachen omdat ik gewoon een flinke Hollandse haarfabriek ben. Zij noemen me zelfs vet en dik.
Nu is het wel zo dat ze net in Griekenland zijn geweest, op één of ander eiland. En daar liepen dus allemaal scharminkels van haarfabrieken rond, van die gratenpakhuizen met dito kleintjes in hun kielzog. Het was zo erg dat de mensen direct op zoek gingen naar een winkel waar ze kattenbrokjes verkochten om die gratenpakhuizen met hun grut eens even flink te laten aansterken. Dat lukte ze uiteindelijk aardig, want tegen de tijd dat ze weer naar huis gingen (en dat was na 2 weken) zagen die haarfabrieken er al veel beter uit en waren ze wat minder schuw. Ze hebben ook nog zakken brokjes achtergelaten voor de volgende bewoners van het huisje waarin ze logeerden, en deden er een briefje bij met daarop het verzoek de haarfabrieken te blijven voeren en de voorraad brokjes aan te vullen. Dat bijvoeren is natuurlijk geen blijvende oplossing voor het haarfabrieken-probleem op dat eiland, maar ze konden niets anders doen om deze scharminkels te helpen; er was daar niet eens een dierenarts. Maar goed.
Ze kwamen dus vannacht weer thuis na 14 dagen in het gezelschap van gratenpakhuizen, en toen ze vanochtend wakker werden en uit het raam keken zagen ze mij hier staan. Vervolgens hebben ze wel 10 minuten in een deuk gelegen en geprobeerd uit te rekenen hoeveel van die Griekse haarfabrieken er in mij zouden passen. Ik zou natuurlijk allerlei redenen en oorzaken kunnen opnoemen voor mijn flinke voorkomen, maar ik heb zo het gevoel dat dat verspilde energie is. Bovendien zijn ze straks zo weer gewend aan het formaat van Hollandse katten en zal de herinnering aan die Griekse scharminkels snel vervagen. En verder zijn het heus geen slechte mensen dus laat ze nog maar even lekker lachen om mij. Even, heh? Ja, want er zijn natuurlijk grenzen.

6 opmerkingen:

Rosita S. zei

Misschien waren het Griekse dagbladreporters of anderszins ambtenaren, die worden daar namelijk niet meer uitbetaald.

Mevrouw Katblad zei

Wie bedoelt u? De haarfabrieken aldaar?
De meeste mensen in Griekenland hebben sowieso geen respect voor haarfabrieken. En daar laten we het verder maar bij...

Annemieke zei

Oscar, je bent gewoon een gezonde hollandse knul! Niks van dat gelach aantrekken - het is natuurlijk wel fijn dat die mensen de Griekse haarfabrieken bijgevoederd hebben. Maar dat is gewoon een kleiner ras, dus die zullen nooit zo groot worden als jij (net als bv de meeste Indonesische mensen nooit groter zullen worden als de gemiddelde Nederlander).

ina zei

Oscar, ze zijn gewoon jaloers op je spieren.

de hoofdredacteur zei

Oscar, je bent geweldig en iedereen houdt van jou omdat je zo'n vriendelijke haarfabriek bent. Je bent bovendien (volgens mevrouw K.) een lekker knuffeldier, prima verkenner A, topreporter en geweldige huisgenoot. De mensen lachen je niet uit maar toe. Want je bent leuk en mooi. Het Katblad kan niet zonder jou. Je bent de beste. (Als je nu maar niet gaat zeuren om opslag, want dat zit er helaas niet in.)

Louise zei

Waarom is zo'n leuke begeerlijke knul dan nooit getrouwd ?