Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 15 juli 2012

Achttien en vier geworden!

Mevrouw Troy:
Ik doe er niet aan mee. Aan dat verjaarspartijtje niet dus, nee. U weet best dat ik niet aan verjaardagen doe en dat ik bovendien nu aan een zekere leeftijd ben gekomen die ik liever niet bekend maak. Ja, ik weet best dat u al overal het praatje rond heeft gestrooid dat ik vandaag18 zou worden, maar nu het zover is merk ik daar niets van en geloven doe ik het al helemaal niet. Trouwens, 17, 18 of 19, wat maakt het allemaal uit? Ik weet heus wel dat ik stokoud ben want zoiets ga je op den duur echt wel voelen in je botten en je kop, maar ik verkies er niet op te letten en gewoon door te gaan met mijn belangrijke taken bij dit Katblad. Nee, u bedwingt uw verlangen om mij een aai te geven maar; ik ben namelijk niet in de stemming en u weet wat de gevolgen dan kunnen zijn, heh? Jawel, 18 of niet, ik ga straks gewoon weer aan het werk bij het Poezenloket, mits het niet al te hard plenst natuurlijk. En kunnen we er nu alstublieft over ophouden? Dank u wel.

Oscar:
Als u zegt dat ik vandaag 4 ben geworden, geloof ik u direct, mevrouw Katblad! U heeft het op papier? Ja, dan zal het wel kloppen, heh?
(Nou nog iets meer op mijn buik alstublieft, ietsje lager ja.)
Vertelt u nog eens mevrouw K., was ik niet geboren op een boerderij? En niemand wilde mij hebben, toch? Maar toen kwamen er mensen om Lima (ex-huisgenoot - red.) op te halen en toen vonden ze mij zo zielig omdat ik alleen in een hokje achter moest blijven, dat ze mij toen ook maar hebben meegenomen, toch? Uit medelijden dus? U denkt dat ze me ook wel mooi en lief vonden dus? (Nu nog even onder mijn kin en dan graag achter mijn oren en .....  afijn, u weet wel hoe ik het graag heb, heh?)

Waarom ik besloot om van Lima naar u te verhuizen? Wel, dat weet ik eigenlijk niet meer zo precies. Ik denk dat het te maken heeft gehad met dat u altijd gaat wandelen door de buurt, en ik wilde elke dag graag mee met u. Ja, dat ging alleen maar als ik bij u kwam wonen. Verder was de Boez mijn vriendje geworden en ik wilde ook elke dag met hem kunnen spelen. Nee, nu is dat niet meer elke dag maar dat komt omdat we nu in hetzelfde huis wonen en bovendien zijn we ondertussen ook wat ouder, heh? Ja, en dan was er natuurlijk ook de vrije uitloop bij u, en dat ik dat in mijn oude huis niet had. Nee, zonder vrije uitloop zou ik niet meer ergens kunnen wonen, en dat heeft misschien wel te maken met dat ik dus oorspronkelijk van een boerderij kom. Gaan we vandaag .........ook nog .......... een stukje ................ lopen ..........  mevrouw K.  .................      zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

6 opmerkingen:

annemiek zei

Mevrouw Troy en Oscar, van harte
gefeliciteerd. En al heeft mevr. Troy er geen zin in dan komt er hopelijk toch een klein feestje voor jou Os!

ina zei

Gefeliciteerd allebei!
Nog verjaardagswensen?

Mevrouw Katblad zei

Alleen een klein beetje zon mevrouw Ina, maar dat kan niemand regelen, heh? Nee....

Wad Woord & Wol zei

Dubbelfeest! Gefeliciteerd mevrouw Troy en Oscar. En nog vele haarfabriekjaren erbij :-)

Jacq. zei

Gefeliciteerd lieve Troy en Oscar!!

Sabine zei

Wel gefeliciflapstaart allebei. Maar laten we wel wezen, als ik de menselijke variant van 18 kattenjaren zou behalen, dan zou ik ook geen zin hebben in al die drukte aan mijn hoofd. Ik wens mw. Troy dan ook een rustige voortzetting van haar verjaardag en laat Oscar nog maar extra genieten van de aandacht.
Ps. U natuurlijk ook van harte mw. Katblad