Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 12 juli 2012

Partij Hof is Vol lijkt ingekakt

Toen wij de Hoftuin betraden zagen wij Panda. Hij zat op de put maar leek ook wel een beetje in de put te zitten; in elk geval keek hij niet zo blij. Was het omdat wij als ongewenste vreemdelingen zijn tuin bezochten? Of was het misschien het sombere weer (waar mevrouw K. ook zo langzamerhand aardig depressief van wordt)? Of speelde hier iets anders?

Ah, daar had je Harremans (of Harry zo u wilt) ook. Zat in zijn deuropening te dralen en keek ook al niet al te vrolijk. Nu moeten wij daarbij vermelden dat de ogen van beide broers altijd in een enigszins droevige stand staan, maar nu straalden zij nog een soort vermoeidheid uit ook.De enige die nog voor een beetje vrolijke noot zorgde was de kikker bij de vijver van Bohr (de Hofvijver dus), want toen mevrouw K. voorbij liep hoorden wij een raar soort gekraak uit zijn bek komen. En omdat mevrouw K. in een wat melige bui was liep zij enkele keren heen en weer om nogmaals het merkwaardige geluid uit de kikkerbek te mogen ervaren. Gelukkig was er (behalve de haarfabrieken dan) niemand die mevrouw K. zag experimenten (zeg maar) met het  afschuwelijke beest.
Toen we omkeken zagen we dat Panda op een bankje was gaan liggen en dat de Boez hem zonder problemen passeerde. Waren Harry en Panda misschien gestopt met het uitzetten van illegalen? Lag de partij Hof is Vol misschien wel op zijn ko... eh achterste?
Niet te snel conclusies trekken mevrouw K., eerst maar eens verder rondkijken en afwachten. Misschien bedienden Har en Panda zich wel van een nieuwe tactiek, heh? En zouden de later nog in actie komen! Ja, want je weet maar nooit met Hof is Vol.


Even dachten we nog dat Har in de startblokken ging zitten, maar hij hield de Boez alleen maar in de smiezen, volgde hem dus wel degelijk met zijn ogen maar ging niet op hem af, bleef gewoon zitten waar hij zat. Misschien deed de partij wel aan een zomerstop? Ja, want er moet toch een verklaring zijn voor het suffe gedrag van de broertjes H en P?


Wel, Cera had vanuit de Poort de situatie een tijdje zitten bestuderen en was ook tot de conclusie gekomen dat de broertjes een soort van vakantie hielden. Eerst wat aarzelend, maar toen kwam zij toch achter mevrouw K. aanhobbelen zonder zich verder bedreigd te voelen door de aanwezigheid van H. en P. Nou, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, heh? Fijn voor Cera dat de broers daar een beetje depri zaten te wezen, maar niet goed voor het Katblad, want als het alsmaar pais en vree is in de Katbladbuurt gaat de spanning eraf. En dan kunnen we het LKB wel opdoeken, toch?


Oscar liep achter Cera aan. Ook al helemaal op zijn gemak. En wij zagen dat P. en H. dus wel onze reporters in de gaten hielden, maar ze verroerden verder geen vin.
Nee, dit was geen goed teken.Cera had een wasrek met zwart goed gevonden en schuifelde wat heen en weer tussen de diverse broekspijpen. Dat vonden wij natuurlijk niet zo'n goed idee, want zomer of winter of wat voor jaargetijde ook, katten blijven nu eenmaal haarfabrieken en dat kun je vooral erg goed op zwarte kleding zien.
Cera? Kom je even tussen de was vandaan alsjeblieft? Anders krijgen we misschien mot met één van de mensbewoners hier, heh? Ja...
De jongens waren alvast aan een grasinspectie begonnen. Nee, we hadden al eerder vastgesteld dat sommige pollen niet meer te redden zijn en dat je je hier niet meer leuk kunt verstoppen. Maar een paar kleine hapjes van die ene pol die het nog deed konden nog net, en er werd dus flink gekauwd. Hier gelijk uitbraken, heh jongens? Nee, niet straks op ons tapijt dus.Boez en Cera deden nog even op hun gemak een rondje bamboe-snuffelen, maar achter ons begon Panda nu toch wat onrustig te worden en had zich verplaatst.

Hij was nu midden in de tuin gaan zitten en keek met toegeknepen ogen onze richting uit. Nu moeten we eerlijk toegeven dat noch Panda, noch Harremans het ooit in hun kop zullen halen om onze reporters aan te vallen als ze met zijn drieën op een kluitje zitten. Dat is gewoon te gevaarlijk voor de broertjes, want met name onze jongens zijn natuurlijk ook niet voor de poes en laten heus niet met zich sollen.

Maar als de groep uit elkaar valt, zoals nu (Cera liep achter mevrouw K. aan naar de Poort toe), komt meestal één van de twee broers haar wel achterna om ons zachtaardig modelletje de Poort door te meppen, en dat gebeurde nu dus niet.

Jawel, we kunnen derhalve vaststellen dat hier sprake is van een ernstige verandering (omslag) van gedrag en/of cultuur in deze Hoftuin. We zullen daarom de leden van Hof is Vol goed in de gaten moeten houden, en mochten wij meer te weten komen over deze vreemde zaak laten wij u dat uiteraard onmiddellijk weten.

Na het maken van dit bericht kwamen wij aan de weet dat het huis van P. en H. rond de tijd van dit verhaal veelvuldig werd geteisterd door in- en uitlopend klein mensvolk, en het is dus ook nog heel goed mogelijk dat de broers daarvan onder de indruk en van slag waren. Maar helemaal zeker weten doen we dat niet. Wij blijven de partijleden van Hof is Vol dus extra goed volgen.

8 opmerkingen:

ina zei

Ik ben ook een paar keer langs die kikker gelopen, ook toen er niemand was om het te zien.

Wad Woord & Wol zei

Dit is heel bijzonder nieuws, ik kan niet anders zeggen. Zijn er misschien interne strubbelingen over de kiezerslijst, of over het partijprogram, of... Houd de vinger maar aan de pols mevrouw K., voor uw lezers dus...

Annemieke zei

Ik houd het op een zomerreces! Maar er kunnen natuurlijk andere ontwikkelingen zijn...Blijft het toch nog spannend

Juliette zei

Zorgt U wel goed voor U zelf mevrouw Katblad ?
Gekwaak uit een plastic groene kikker horen, noemen wij in de spygologie wel een hallucinatie.
Wat voor pilletjes voor senioren slikt U zoal ?

tante sjaan zei

Ze kan natuurlijk altijd nog de batterij eruit halen. En als ze dan nog kwaken hoort heeft ze een probleem. Wij hebben ook zo een ding op de volkstuin. Ik persoonelijk vindt het wel leuk. Vooral als de mensen verbaast om zich heen kijken omdat ze niet weten wat het is. De buren daar hebben een plastik hond die blaft. En toen is er iemand van schrik een keer gestruikelt en ging de hele bak violen over het pad heen.
Met die partij in dat hof moet het maar eens afgelopen zijn. Ik hou niet van vechten.
We hebben daar ook veel valkparkieten in de boom.

Juliette zei

Valkparkieten, die paar grams dons vliegmachinebeesten met motor ?
Met zo'n kuif en veel geel en bruingrijs ?
Als het groentjes zijn bedoelt u wellicht Halsbandparkieten op uw volkse tuin?

tante sjaan zei

Ja die! Me vriendin zei al dat ik de verkeerde zei.

Juliette zei

Het mannetje heeft de halsband, het vrouwtje niet.
Precies andersom als bij onze medelandermensen uit het Rif.