Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 22 juli 2012

Geschikt of Ongeschikt?

Het lijkt erop of Sonny heeft besloten zich te verdiepen in het verkennerswerk. Wij wisten al van hem dat hij graag in zijn eentje opereert en de geintjes van Wamy niet erg op prijs stelt (Sonny ziet die geintjes namelijk meer als pesterijtjes), maar nu wij hem even beter hebben kunnen bestuderen, zien we met hoeveel overgave Sonny helemaal in zijn uppie de Kruidentuin inspecteert.
Jazeker, Sonny liep echt te genieten (hij had het geluk dat er op dat moment geen andere haarfabrieken in de tuin zaten), en wij meenden zelfs in zijn gedrag iets van Japekoppie te herkennen.
Helaas (wij hebben dit uit zeer betrouwbare bron) houdt Sonny echter ook van lekker en lang slapen en is minder gesteld op een regenbuitje op zijn kop, iets wat niet zo past bij een echte verkenner. Maar hij is nog erg jong en kan dus nog veel leren. In elk geval zullen wij hem goed in de gaten houden voor het geval.

Geen opmerkingen: