Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 9 juli 2012

Jongste moet mee in Katmobiel!

Onze jongste Katbladbuurthaarfabriek moest vanmiddag naar de dierenarts. Niet omdat het al tijd was voor haar prikjes maar omdat ze ontstoken oogjes had.
Zodoende werd ze met mens Dennis meegenomen in het wielhuis van mevrouw Katblad (de Katmobiel dus). Mickie gedroeg zich flink maar moest wel steeds heel erg bibberen en een klein beetje mauwen.


Ja hoor, inderdaad ontstoken oogjes, maar ook vrij hoge koorts! Waarschijnlijk dus een virusje, maar toch ook maar een (langwerkend) prikje met een antibioticum voor het geval...
Omdat Mickie voor het eerst bij deze dierenarts was, werd ze gelijk nog maar even verder nagekeken en gewogen. Ook werd er goed onder haar staart gekeken. Waarom? Wel, heel soms kan een lapje ook een ventje zijn (1 op de 300.000); de dierenarts had dat wel eens meegemaakt. En dat ventje bleek dus steriel.

Maar Mickie is toch echt een klein dametje en dat is maar goed ook (vanwege de rivaliteit tussen haar en Myo, bedoelen wij).
Dennis kreeg een tube zalf mee voor de oogjes van de kleine lap, en als ze snel opknapt kan ze over 14 dagen haar prikjes krijgen. En daar Myo ook weer aan een APK toe is, zal hij dan ook meegenomen worden in de Katmobiel. Dat kan nog lachen worden (of juist niet).
Wij wensen het kleine Mickje heel veel beterschap toe!10 opmerkingen:

annemiek zei

Ach kleine Mickie, veel beterschap!

ina zei

Was Myo boos toen Mickie weer terugkwam? Hij dacht vast dat ze weer werd weggebracht..

Inge zei

Aggossie, die arme kleine Mickie.
Wat is ze nog mini zeg.
Hopelijk knapt ze nu rap op.

(En wanneer mag ik nou op kraamvisite komen Dennis???)

katja zei

Achgossie, arme Mickie! Snelle beterschap gewenst!
't Kan nog gezellig worden volgende keer in de Katmobiel (weet niet hoe Myo zich over het algemeen gedraagt bij dierenartsbezoeken).

Jacq. zei

Ach Mickie, veel sterkte, hoor!

GMSHVS zei

Wat zielig van die oogjes. Hopelijk zakt de koorts snel.
Ik ga as zaterdag twee mini- lapjes ophalen bij de eigenaar. Zal ook de dierenarts laten kijken of het echt vrouwtjes zijn, als ze moeten worden ingeent.

Hans zei

Arme Mickey! Maar een ontstoken oogje gaat wel over. En samen met Myo naar de dierenarts op het zelfde moment schept een band! Kunnen jullie elkaar troosten als jullie weer thuis zijn.

Femke zei

Ach gossie! Ik hoop dat de koorts en de ontstoken oogjes gauw over zijn!
Wordt ze nog boos op haar spiegelbeeld?

Dennis zei

Het gaat inmiddels een stukje beter. Moest dezelfde avond een paar uur wachten om de zalf te kunnen toedienen, ze was behoorlijk druk en springerig. Vandaag is het weer wat minder. Ze wordt inmiddels niet meer boos op haar spiegelbeeld. Daarnaast Myo is nog steeds niet zindelijk binnen. Het leek daar wat beter mee te gaan (sinds de Feliway) maar vandaag was een slechte dag wat dat betreft.

Annemieke zei

Beterschap voor Mickey en sterkte voor Myo!