Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 4 juli 2012

Panda is er zeker van!

Panda:
Aan onze partijleider Myo (van Hof is Vol - red.) hebben wij de laatste week helemaal niets gehad. We (Panda en zijn broer Harremans - red.) hebben hem nauwelijks meer in de tuin gezien en bovendien, als hij al buiten is, gedraagt hij zich als een Jan Doedel en zit een beetje te mokken met zijn ogen dicht. Het kan best zijn dat hij zo zijn zorgen heeft, maar de illegalen hebben nu dus mooi vrij toegang tot onze tuin als Myo zogenaamd de boel zit te bewaken en daar word ik op mijn beurt behoorlijk nerveus van. Ondertussen probeer ikzelf zoveel mogelijk dubbele diensten te draaien want mij broer Harremans zit natuurlijk zoals gewoonlijk weer ergens lui te wezen of bezig zijn z'n andere hobby's uit te voeren (stoelen testen, vuilniszakken- en bumpercontrole en rondhangen bij de Nepetaplanten of Kiwitakken - red.) in plaats van het partijbelang voor te laten gaan.


Op dit moment zijn Myo en Harry (Harremans - red.) dus wederom nergens te bekennen terwijl ik er zeker van ben dat er een vreemdeling in onze Hoftuin zit. Of in één van de huizen, dat kan natuurlijk ook. Ik ruik namelijk heel duidelijk de geur van die illegaal, maar daar de wind hier steeds uit een andere richting komt kan ik hem niet traceren. En als ik niet weet waar hij zit, kan ik hem ook niet uitzetten, wel? Erg frustrerend inderdaad.

Jawel, hier wordt die lucht dus sterker. Het lijkt me een jonkie maar hij zal zich wel verstoppen, want dat doen die rottige illegalen altijd.
Hier, bij Myo's huis is de stank wel het ergst, maar ik kan me niet voorstellen dat onze partijleider opeens is gaan gedogen, zeg maar, en een illegaal in zijn huis verstopt houdt. Nee, ik zal me dus wel vergissen, dat kan bijna niet anders.


Voor dit moment laat ik de zaak maar even rusten. Want als je er namelijk alleen voor staat en helemaal geen medewerking krijgt van je partijgenoten, heb je geen moment rust meer, moet je constant alert zijn en raak je aardig uitgeput...
Maar ik geef het niet op, daar kunt u zeker van zijn. Als hier inderdaad een vreemdeling in het Hof verstopt zit, zal ik hem of haar vinden en zal ik er persoonlijk zorg voor dragen dat die persoon wordt uitgezet, al moet ik daar voor non-stop dag- en nachtdiensten draaien.
En hierbij zou ik het graag willen laten, want ik ben op dit moment heel erg aan een klein dutje toe.
Zoudt u dus zo vriendelijk willen zijn om deze tuin te verlaten mevrouw Katblad? Dan kan ik even mijn ogen sluiten en me zodoende inderdaad weer opladen voor een volgende inspectieronde. Dank voor uw begrip.

1 opmerking:

Annemieke zei

Nou dat wordt nog wat straks! Gelukkig mag Mickey nog niet naar buiten...