Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 17 juli 2012

Bakkie troost met iets erbij

Mevrouw Katblad, kom eens even hier! Wat heeft dit te betekenen? U ziet niet wat ik bedoel?
Hoe moeten onze haarfabrieken hun plasjes en dergelijke kwijt als u de bak na het schoonmaken verkeerd om terugzet?
Nee, zo kunnen ze er niet in of op en dat weet u best. En met dit natte weer gaan ze het liefst op de bak omdat de grond buiten te nat is om in te graven. Bovendien houdt u er ook niet van als ze met vieze poten binnenkomen, wel? Nee, één bak is niet genoeg voor vijf haarfabrieken, dat weet u net zo goed als ik.
En dan is er nog wat. Loopt u even mee naar de keuken?
Wat ligt hier? Troep mevrouw K., hele slechte troep voor u. Wat hadden we nu afgesproken? Nee, u zou dat soort dingen niet meer eten. Was het soms in de bonus dat u het niet kon laten liggen? Niet eens? Gewoon vanwege het slechte weer en omdat er geen Tour is vanmiddag? U voelt zich een tikje depri?
Wel mevrouw Katblad, allemaal heel slechte redenen en u moet zich niet zo aanstellen. Heel Nederland zucht onder de grijze luchten en de lage temp, maar dat betekent nog niet dat de Marsfabrieken of Verkade of weet ik veel hoe dat tegenwoordig allemaal heet daaraan moeten verdienen, heh? Slecht nieuws ook nog? Wel, kom maar op, vertel.
Ach, Katmobiel moet nieuwe benzinetank? Roest? Rotzooi in de leidingen? Tank moet besteld worden en duurt minstens anderhalve week? Tjongejonge.
Wel, in dat geval hebben we allebei wel een hartversterkinkje nodig, heh? Ja, een kopje troost met een stukje boterkoek erbij lijkt me een uitstekend idee, maar dan ook graag een klein scheutje van het één of ander in de koffie, vindt u ook niet? Jawel, de Franse cognacboeren hebben het geld ontzettend hard nodig, dat is een ding wat zeker is. Zet u wel eerst even de bak weer goed?

2 opmerkingen:

Gerda zei

Ik zou de hoofdredacteur er maar uitgooien als ik u was, mevrouw Katblad, en er een vriendelijkere voor nemen. Wat een zeurpiet! Hij wil wat in de koffie, maar u mag niets bij de koffie. Gelukkig dat de fotograaf niet zo zeurt. Daar horen we eigenlijk weinig over.

Mevrouw Katblad zei

Tja, die heeft geen sleutel en komt trouwens alleen maar op afroep. Zo kunnen we kosten een beetje beperken.