Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 8 juli 2012

Dartelende vlindertjes

Na het mooie weer van de laatste dagen zijn er opeens veel meer dartelende vlinders in de Kruidentuin. Hier ziet u er drie; ze vlogen alsmaar vrolijk buitelend om elkaar heen en achter elkaar aan.

Gelukkig was Oscar in een luie bui en hij liet de drie met rust.
Onze fotograaf heeft een tijdje vergeefs op wacht gestaan/gezeten bij de diverse vlinderstruiken om een kolibrievlinder te spotten; deze komen maar zelden in de stad op bezoek en zijn dan bovendien altijd slechts op doorreis.


3 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik word altijd vrolijk van vlinders! Ze zijn wel lastig te fotograferen, want stilzitten is er meestal niet bij. Knap van de fotograaf dat het is gelukt om 3 fladderaars in een foto te vangen

Tanja zei

@Annemieke: ja dat is waar. Biologen hebben daar een perfecte methode voor. Vang ze met een vlindernet. Plaats ze een uurtje in de koelkast en zet ze dan geheel verstijfd doch uitgevouwen op een bloem of blad en klikken maar....

Annemieke zei

Klinkt niet heel vlindervriendelijk. Maar nog altijd beter dan op een prikbord prikken met een punaise!