Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 10 juli 2012

Onsamenhangend verhaal

Tijdens onze ronde kwam wij in de Parallelstraat Luna tegen. Ze ging behoorlijk te keer tegen Oscar, die zoals u op de foto kunt zien heel lief zat te wachten tot de fotograaf klaar was met het plaatjes schieten.

Toen Luna klaar was met haar vreemd gebrabbel tegen Oscar, begon ze een onsamenhangend verhaal aan mevrouw K. te vertellen.

Ondertussen hield ze natuurlijk wel de Os in de gaten, maar dat spreekt vanzelf.
Helaas konden wij Luna niet goed verstaan, maar wat zij te vertellen had ging op een toon die mevrouw Troy ook wel eens bezigt als zij een Katzheimer-episode heeft. Het betrof haar identiteitskaart of parkeergunning die zij ergens verloren heeft en niet meer kan vinden. En meer van dergelijke dingen dus.
Wij zien Luna overigens niet zo vaak meer op straat, maar des te meer in het slaapkamerraam met uitzicht op de diverse keukendakjes; wij begroeten haar dan vriendelijk en roepen haar bemoedigende woorden toe. Aan haar boze blikken kunnen we dan zien dat zij op zulke momenten volkomen helder is.

6 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Luna (naamgenoot van mij haarfabriek) het komt vast en zeker allemaal goed met je identiteitsbewijs en/of parkeervergunning. Maak je maar geen zorgen, voor je het weet ben je dit (ook) weer vergeten.

katja zei

misschien is het ook maar beter ook dat Luna zich niet meer te vaak buiten waagt, als ze zo in de war is. Anders gaat ze misschien lopen dwalen, op zoek naar haar identiteitskaart ofzo.

Marieke zei

Volgens de huisbeestenverzekeraar heeft Luna dit jaar de koppositie bij de top 5 van blafbeestenroepnamen. Bij de haarfabrieken steevast Tijger(tje) op 1.
Geeft niet WWW, wij hadden hier in de straat een blafbeest die Felix heette met als haarfabriekhuisgenoot Mouse.

Mevrouw Katblad zei

Op welke plek staan onze haarfabrieken? We zijn erg benieuwd!

Marieke zei

Dat ligt eraan of uw miauwfabrieken beesttechnisch verzekerd zijn.
Blaf- en haarverzekeraar Proteq noemt verder als haarpopulair Simba, Gimo en Max op kop.

Mevrouw Katblad zei

U bedoelt zeker Gismo, Marieke?
En nee, onze haarfabrieken zijn niet verzekerd want 3 (van de 5) zijn sowieso al te oud. Ook daar leeftijdsdiscriminatie!