Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 11 juli 2012

Wegkwijnende kruidenplanten

Oscar kan helaas niet meer zijn rondjes om het centrum van de tuin lopen. Dat komt doordat de Oost-Indische kers is gaan woekeren en zodoende over de paaltjes heen gegroeid is.
Maar dat is nog niet het ergste; de kers heeft zich ook over diverse tijm- en rozemarijnplantjes geworpen en deze kruiden dreigen nu door gebrek aan zonlicht weg te kwijnen. Misschien kunnen wij één dezer dagen een keer met de snoeischaar langs om tenminste de nieuwe kruidenplantjes weer wat lucht te geven. Zijn er nog  meer vrijwilligers in de Katbladbuurt wellicht?

2 opmerkingen:

Pientje en Bella Donna (PvdP) zei

De kersbloempjes kunt u gewoon in de sla gebruiken. Heeft in de verte een nipje weg van Rucola (Raketsla, Eureka sativa).
Hoewel wij op het Politburo de voorkeur geven aan planten die een natuurlijke dood zijn gestorven.

Mevrouw Katblad zei

Goed idee, dank u!