Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 8 juli 2012

Boze blikken en nieuwe gordijnen

Toen mevrouw K. met twee van haar reporters de Kruidentuin betrad, waren Kaija (links) en Siep (rechts) direct op hun hoede. Hoewel haar partij (Trots op Nepeta-land) nooit echt van de grond is gekomen, blijft zij zich verzetten tegen de constante stroom vreemdelingen en illegalen in haar tuin. Rechtstreeks aanvallen zal zij de andere haarfabrieken niet, maar wel kunnen de ongewenste bezoekers rekenen op behoorlijk vuile blikken en de nodige verwensingen. Niet dat de gasten zich daar wat van aantrekken...

Terwijl Kaija probeert haar vijanden met haar blikken te doden, is Siep 'm weer naar binnen gesmeerd; zij boft dat de deur openstaat en zich kan terugtrekken in de veilige omgeving van de sofa.
Maar Kaija houdt dus wel stand.
De vreemdeling blijkt deze keer onze eigen Japekoppie te zijn. Hij is meegekomen om de fotograaf te vergezellen en de Kruidentuin aan een snelle inspectie te onderwerpen, en de aanwezigheid van Kaija met haar boze blikken laat hem volkomen koud. Tenminste, zo lijkt het.
Wel Japie, nog iets bijzonders te melden?


Jazeker, de mensen van Vlinder zijn (met medeneming van de mooie, roze/oranje haarfabriek nemen wij aan) verhuisd en hier is het bewijs: een stapel lege verhuisdozen van de nieuwe bewoners. Wij zien inderdaad prachtige, rode gordijnen in het huis hangen en die hingen er een paar dagen geleden nog niet.

En dan blijkt dat Japekoppie toch juffrouw Kaija in de gaten houdt. Heel even, stiekem, kijkt hij om en ziet haar (nog steeds op wacht) staan. Dan gaat hij weer rustig door met verkennen.

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Jammer dat Vlinder weg is. Hopelijk hebben de nieuwe mensen ook een haarfabriek.

Wad Woord & Wol zei

Koele kikker die Japekoppie!

Hans zei

Ach ja, Vlinder, de een gaat, een ander komt (Mickie). Dat is de gang des levens, Japekoppie! Ikzelf moet accepteren dan Lapje zwaar Katzheimer heeft.

Fam. van der Vaart zei

@Geachte Mevrouw Katblad, geachte redactie. Zoëven werd ons per charmante koerier de 100.000 prijs in de schoot geworpen, zijnde een geheel verzorgde vegenistische Cocq au vin pino rouge, een 3 liter pak Drooi Rooi, de ware Poesenkrant en een ticket Galapagos.
Geweldige verrassing. Wij zijn u zeer dankbaar. Als de bloeddruk en de cholesterol het ons toelaten mikken wij ook op de 200.000 prijs.
Onze voorkeur gaat dan uit naar een Poolreisje. Met ijsberen en zo.
Nogmaals dank.
@Familie Van der Vaart

Mevrouw Katblad zei

@vd Vaart:
We zijn erg blij dat uw prijs inderdaad op het juiste adres is afgeleverd, al kunnen wij ons niet precies de inhoud van het pakketje herinneren. En hierbij willen wij de andere prijswinnaar berichten dat ook haar prijs onderweg is, maar dan per reguliere post.