Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 22 juli 2012

Groene karretjes

Afgelopen vrijdag hebben onze reporters niet of nauwelijks hun werk kunnen doen.
Het begon al 's ochtends met de komst van het vuilnismonster (dat altijd veel onrust veroorzaakt), maar daarna, gedurende de gehele dag kwamen er constant allerlei groene gemeentekarretjes langs en zie zijn (zoals u misschien wel weet) eveneens erg gevaarlijk en eng.

Wat de karretjes nu precies kwamen doen, daar zijn we dus niet achter gekomen. De reeds afgevallen bladeren  van de Lindebomen (veroorzaakt door luizenvraat schatten we zo in) werden niet weggebezemd of aan de kant geveegd, en verder zagen wij ook geen mannen met lichtgevende jasjes uit de groene karretjes stappen om nuttige dingen te doen. Wel reden zij met flinke overschrijding van de maximale snelheid (30 kilometer - woonerf) meerdere malen door de Katbladbuurt, en wij vermoeden daarom dat er een groene-karretjes-race of puzzeltocht gaande was. Voor onze haarfabriekreporters betekende dat alles echter veel onrust en ongenoegen, en vandaar dat zij die dag niet voor nieuws konden zorgen. De fotograaf overigens was ook niet in staat een paar behoorlijke foto's te maken, en dus moeten wij u alweer onze excuses aanbieden voor het ontbreken van interessant nieuws op/van/over deze dag.

1 opmerking:

ina zei

Een vriend van onze zoon deed jaren geleden vakantiewerk bij de gemeente. Hij mocht meerijden op zo'n groen karretje. Als het slecht weer was zeiden de berijders van het karretje: "Zo, we gaan er vandaag eens een relaxt dagje van maken", en vervolgens reden ze de hele dag rond door de stad zonder verder iets te doen. Ik vermoed dat het vrijdag weer zo'n "relaxt dagje" was..