Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 4 juli 2012

Dak wielhuis zwaar op de proef gesteld

De eigenaar van het 'wielhuis - met - multifunctioneel - dak' is niet zo blij met al het haarfabriekenbezoek aan/op/in het eh... voertuig. Vooral het dak heeft zeer te lijden onder het gewicht van de Os, en als er dan nog meer katten bij komen liggen zakt het linnen doek alsmaar verder in; het is nog net niet afgescheurd maar dat gaat niet lang meer duren.


U zag op de vorige foto al Oscar op zijn favoriete plek liggen, Cera daarnaast en de Wams die even komt kijken of hij er nog bij kan.
Op deze foto kunt u van het smoeltje van Cera aflezen dat zij liever niet heeft dat Wamy erbij komt, en hij heeft alweer een stapje terug gedaan omdat ook hij heeft geconstateerd dat er op het wielhuisdakje te weinig plek is voor drie. Iets onder Cera's kin kunt u zien dat het doek steeds meer van zijn plek getrokken wordt door het gewicht van onze haarfabrieken.


Als Oscar heeft besloten om het dak te verlaten vanwege het hinderlijke gehijg van de Wams in zijn nek, aarzelt de grijs-witte vergunninghouder geen moment: opgestaan is plaatsje vergaan.
Cera blijft liggen maar dan wel met enigszins rollende ogen (van ergernis uiteraard).

En ja hoor, zij draait zich om en begint tegen de Wams te grauwen. Zal hij zich daar wat van aantrekken?

Natuurlijk niet!
Hij neemt de plek van Oscar in en begint op zijn dooie gemakkie aan een hoognodige toiletbeurt.
En wat doet Cera? Je zou verwachten dat zij nu ook het dakje gaat verlaten, heh?


Oscar zit ondertussen verveeld en/of geërgerd te gapen.Maar nee, ook zij moet zich plots erg nodig wassen en probeert de Wams de daarmee duidelijk te maken dat hij haar volstrekt koud laat (wat natuurlijk niet waar is; wij weten wel beter).
Op dit moment trouwens verdwijnt de Os uit beeld omdat hij liever een rustiger plekje opzoekt. En als Wamy zich pontificaal op het linnen uitstrekt, verlaat ook Cera het wielhuis.
Doch Wamy was natuurlijk gekomen voor het gezelschap en wat kleine pesterijtjes, dus toen het dak helemaal van hem alleen was vond hij er plots helemaal niks meer aan. Tja, zo gaan die dingen, heh?

4 opmerkingen:

ina zei

Misschien een spiraal aanbrengen onder het linnen, dat ligt goed en het houdt het doorzakken weer een tijdje tegen.

Hans zei

Ik zag het voertuig laatst elders in de stad, herkenbaar aan het multifunctionele dak!

Annie zei

Maar hoeveel wielen ?

de redactie zei

Er stond al eerder een bezem rechtop in om het dak in vorm te houden. Dat werkte niet echt.
Het ding is trouwens te koop. Goed te gebruiken als aquarium (mits het dak waterdicht gemaakt wordt), extra opslagruimte of tuinhuisje (kippenhok desnoods).
Voor echt belangstellenden willen wij wel de prijs opvragen. Parkeervergunning geldig tot 1 oktober.