Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 24 juli 2012

Jaap met korte achternaam

Japekoppie:
Ik voor mij persoonlijk hou dus helemaal niet van die kleine mensjes. Ze bewegen te snel naar mijn zin zodat je ze maar moeilijk in de gaten kan houden, en ze aaien vaak de verkeerde richting uit en dat is op zijn minst onaangenaam te noemen, vooral als je zo'n gevoelig type bent als ik.
Dus kijk ik met verbazing hoe Cera daar ligt en zich door hen laat molesteren, zeg maar.






Nee, mij niet gezien.
Laat mij maar veilig op de bank zitten want daar krijg je tenminste af en toe een echte, stevige aai op de juiste plek en zitten ze niet zo aan je te frunniken. Bovendien heb ik nog nooit meegemaakt dat er midden op straat een proeverijtje van het één en ander plaatsvond, terwijl dat op deze plek wel altijd het geval is.




(foto MaGiz)


Trouwens, over proeverijen gesproken mevrouw K.: wat dacht u van een fliebertje van die overheerlijke abdijkaas? Denkt u dat er nog iets vanaf kan vandaag of zit ik hier voor Jaap met de korte achternaam te wachten?

5 opmerkingen:

Fritz zei

Ik ben het als ervaringsdeskundige met Jaapie Kop eens.
Haarfabrieken zijn meer iets voor oudere vrouwmensen.

Annemieke zei

Het is wel perfect weer voor een proeverijtje en een wijntje Japie! Daar heb je helemaal gelijk in.

Moon zei

Inderdaad! Alcohol (het heerlijke wijntje) schijnt vocht aan het lichaam te onttrekken.....en dat kunnen we met deze hitte niet hebben! Dus kom maar op met die hartige fliebertjes.....dat houdt de boel weer helemaal in evenwicht (hoe meer wijn, hoe meer fliebertjes.....)!

Diana zei

Mag er dan gerookt worden op het redactieterras ? Ik zie een blauw pakje rookstokken en dito gasspuwer.

Mevrouw Katblad zei

Ja Diana!