Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 31 juli 2012

Afgekeurd materiaal? deel 1.

De Hoofdredacteur:
Omdat mevrouw K. even weg is gegaan en die foto's hier anders maar blijven liggen, is de Hoofdredacteur zo aardig om haar te vervangen. Mevrouw weet daar zelf niks van, maar wat niet weet wat niet deert, zeg maar.
Wel, dit is een foto van een rare plant waar we niets over kunnen melden. Zo te zien is het een kamerplant die gedumpt werd in de Kruidentuin. Zo zie je maar weer, als mensen op vakantie gaan doen ze soms de gekste dingen. Wij zien verder geen haarfabrieken op dit plaatje dus gaan snel over tot het bekijken van de volgende foto.


Ah. Nogmaals Kruidentuin maar nu met Oscar en Cera. Het zal hier wel om een verkenningsrondje gaan. De zon staat nog laag (lange schaduwen) dus het was vroeg in de ochtend. Verder zien wij aan de overkant van de Gevaarlijke Weg een mens met blafbeest, net op de hoek van de straat. Zeer interessant allemaal. Waarschijnlijk zou mevrouw K. deze foto hebben bijgesneden, maar daar gaan wij dus niet aan beginnen anders duurt het allemaal veel te lang.Zo, de Boez was dus ook al vroeg uit de veren. Wat hij en Oscar daar staan te doen is ons niet duidelijk; het lijkt om smoezen maar het zou net zo goed iets anders kunnen zijn. Misschien geeft de volgende foto wat meer duidelijkheid, heh?Nee dus.
Wel te zien is dat hier Cera en Oscar lopen en dat ze kennelijk op weg zijn naar de Parallelstraat. Jawel, wij kennen dit gebied en vergissen ons heus niet. De Boez zien wij hier niet meer maar wellicht duikt hij later nog op; hij is nooit zo vlot en blijft altijd overal nog wat langer rondhangen. Erg irritant.


Dit plaatje moest wel even bijgesneden want er stonden mensen herkenbaar op en dat mag niet, dat is tegen de regels van het Katblad, vandaar. Wat die mensen daar al zo vroeg deden weten wij niet; we zagen geen blafbeest. Het kan zijn dat ze nu pas uit de Kroeg kwamen, maar dat moeten ze zelf weten. In elk geval zien we dat de Boez zich weer bij de groep heeft gevoegd, en dat is belangrijker. Zoals gewoonlijk loopt hij wel weer helemaal achteraan.

Hier zien wij Oscar in een container springen. Onduidelijk wat hij daar ging doen, maar waarschijnlijk hoort zo'n actie ook bij het verkennen.
Erg slechte foto's trouwens. Eigenlijk allemaal waardeloze plaatjes. Misschien is dit wel een stapel afgekeurd materiaal, maar we zijn nu eenmaal begonnen met deze reportage en kunnen nu niet meer terug. Hopelijk blijft mevrouw K. nog even weg, anders breekt hier vast en zeker de pleuris uit.
Hum. Binnenkant huis? Jawel, en daar moet zo te zien nog flink verbouwd worden voordat het weer enigszins toonbaar wordt. Tjongejonge, wat een zooi. Snel maar weer verder, heh?

Ach, de Boez snuffelt ook even. Zeer interessant weer. Maar, zien wij hier niet dat hij daar in het tweede deel van de Parallelstraat staat, op weg naar het Gevaarlijke Water? Dat hij dus deze keer niet via de Steeg van Storm naar de Katbladstraat terug is gevlucht? Aanval van moed misschien, haha! (Hopelijk leest mevrouw. K. dit nooit, anders krijgen we weer ruzie over het nut van deze nep-reporter voor het Katblad. Het gebrek daaraan dus, heh? Best een lief beestje hoor, die Boez, maar je hebt alleen niks aan hem en hij krijgt toch elke dag zijn eten en snoepies terwijl de anderen daar hard voor moeten werken. Maar goed, dit terzijde.

Ha, eindelijk iets leuks! Anijs in volle glorie voor het raam. Wat is dat toch een leuk haarfabriekmeisje en ze lijkt alweer een stuk gegroeid!
Waarschijnlijk zit één van de reporters vlakbij haar huis iets te onderzoeken en kijkt ze daarom zo brutaal en opgewonden?Ja, zie je wel? Oscar doet net alsof hij de kleine meid niet ziet en gaat gewoon door met zijn verkennerswerk. Plichtsgetrouw ventje die Os, kan de Boez nog een voorbeeld aan nemen.
Wel, laten we maar kijken hoe het verder ging, daar in die Parallelstraat. Maar als u het zat bent mag u ook hier afhaken, hoor!
Wij gaan in elk geval wel door. Krijgen er net plezier in! Ha!

Zo te zien loopt de Boez mee naar het Gevaarlijke Water. De wonderen zijn dus blijkbaar de wereld nog niet uit, heh?
Maar hé, Cera staat niet op deze foto. Ze zou toch niet verdwenen zijn? Nee, dat zou ze nooit doen. Waarschijnlijk loopt ze vooruit omdat ze zo'n zin heeft in een kade-inspectie. Wedden?


Ach, wat is dit nou toevallig een leuke foto, zo met die tegel dus.
We staan hier aan het eind van de Parallelstraat en het lijkt erop dat Boez zo snel mogelijk terug naar de Katbladstraat wil. Klein stukkie rennen en hij kan de hoek om. Of zou hij toch een keer oversteken misschien?

Ai, hoor voetstappen. Snel wegwezen en volgende keer verder!

2 opmerkingen:

ina zei

Die hoofdredacteur wordt steeds brutaler, misschien moet u hem zijn sleutel maar afnemen, mevrouw Katblad.

Hans zei

Wat raar, nog geen reacties. En dat voor de opvolger van Cera als topmodel (Oei', da's vloeken in de kerk) voor het topmodel in het Katblad, Anijs geheten. . .