Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 24 juli 2012

Kreunende Kikker blijft aanlokkelijk

Misschien dat de Boez bij nader inzien toch in sprookjes gelooft en daarom de  "Kreunende Kikker" in de Hoftuin regelmatig opzoekt en besnuffelt?
Jawel, want wij hebben hem al diverse keren betrapt terwijl hij bij de Hofvijver (waar de KK woont) aan het rondscharrelen was. En dat deed hij heus niet om een kroosbad te nemen of de waterstand te peilen.


En als wij de Boez vragen wat hij daar bij die vijver uitspookt doet hij net alsof zijn neus bloed en weet zich niet goed een houding te geven; bijgaande foto als bewijs.
Als Boez trouwens inderdaad in sprookjes gelooft, biedt dat wellicht vele perspectieven. Wij zouden bijvoorbeeld een verhaaltje voor hem kunnen verzinnen over gouden bergen, snoepjesbomen, spinnend prinsesje op zolder of meer van die onzin, enkel en alleen om hem daarmee 's avonds binnen te lokken zodat mevrouw K. een beetje bijtijds naar bed kan.
Hoewel, op zwoele zomeravonden liggen sprookjes en avontuur natuurlijk overal op straat en in de tuinen voor ons ventje voor het oprapen. Nee, er gaat niets boven het buitenshuis klooien en zooien als het donker wordt, en als je geen schreeuwende honger hebt ben je nergens liever dan daar. En slapen kun je overdag ook. Toch? Meneertje Boezelmans?

3 opmerkingen:

tante sjaan zei

Als mevrouw K nou zelf ook in de middag een dutje doet hoeft ze niet zo vroeg naar bed en kunnen de katten langer buitenspelen. Of zie ik dat verkeerd?

Wad Woord & Wol zei

Blijf maar geloven in sprookjes Boez, doe ik ook :-) En tussendoor lekker zooien. kan ook geen kwaamd.

Casper zei

Die kwakende en kreunende kleefkikker ligt natuurlijk als een nagelkruidzaadje te rijpen tot het moment supreme daar is dat de Boez hem nipt kust en die gifgroene kleefrakker als groene haarprins aan de zijde van de Boez kan floreren en flaneren.