Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 5 juni 2011

Ondernemingslust

Gisteren hadden wij zomaar de oude Gabber op bezoek! Terwijl mevrouw K. aan haar tafel wat met de laptop zat te klooien, stak hij zijn kop om de deur en keek haar verbaasd aan. Wat of wie hij anders had verwacht weten wij niet, maar in elk geval beviel wat hij zag hem niet. (Nou, dat kan mevrouw K. dan weer mooi in haar zak steken.....)
Gabber besloot zich daarom direct uit de poten te maken, maar had de pech dat mevrouw Troy net thuiskwam van haar wandelingetje. Foute boel, dat kunt u op uw vingers natellen natuurlijk. Mevrouw Troy ging van grommen over tot blazen en toen weer terug naar grommen. De arme Gabber was zowaar als de dood voor haar, en dat kunnen wij ons helemaal voorstellen. Maar ja, hij was wel een vreemd huis binnen gelopen en dan kun je dus ook vreemde dingen verwachten, heh? Zo is het maar net. En? Kwam het nog tot een onaangenaam treffen?

Nou, het was zó al onaangenaam genoeg en gelukkig liep het verder niet uit de hand. Mevrouw Troy hield zich een beetje in en Gabber schoof haar heel langzaam voorbij, haar constant in de gaten houdend natuurlijk want je weet maar nooit met die oude tantes, heh? Hoewel, Gabber zelf moet de 19 jaar al gepasseerd zijn zo langzamerhand, dus vergeleken met hem is mevrouw Troy nog niet zo stok! En daarom vinden wij het zo geweldig dat Gabber  nog eropuit trekt en blijkbaar nog veel ondernemingslust heeft. Bravo Gabber, en kom gerust nog eens langs, maar dan als mevrouw T. haar dutje ligt te doen!

3 opmerkingen:

Hans zei

Hoi Gabber!

Gefeliciteerd. Mijn rooie Bacchus is ook 19 jaar geworden en ook (bijna) tot het einde heel vief en gezond gebleven!

Mvgr

Hans

katja zei

Nou nou, sommige katten lijken wel steeds ondernemender te worden, hoe ouder ze zijn. Snuitje zat pas de buurkater, die ongeveer 3x zo zwaar is, achterna tot in de buurvrouw haar tuin. Terwijl ze vroeger doodsbang was van elke vreemde kat.

Annemieke zei

Kan me de verrassing van Mw Troy wel voorstellen! Ineens een vreemdeling in huis...zou ik ook niet blij van worden.
Maar ik hoop inderdaad dat onze beesten nog zo ondernemend zijn op die leeftijd (en dat ze er sowieso nog zijn op die leeftijd natuurlijk).