Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 24 juni 2011

Dat geeft de burger moed

Ja u ziet het goed, Gizmo was op bezoek. Ze bleef netjes in het Poezenloket liggen en kwam niet naar binnen. Nu is het ook niet de bedoeling dat het loket een extra ingang van de redactie is natuurlijk, want haarfabrieken worden geacht hun klachten daar te deponeren of er hun vragen te stellen, en verder is de redactie beslist verboden gebied, anders zou het een zooitje worden (wat het af en toe dus ook is omdat er katten zijn die zich niet aan de regels houden).
Wel, Gizmo had het allemaal goed begrepen deze keer, en zat braaf te wachten op haar mens dat toevalligerwijze bij mevrouw K. op bezoek was. Ach, die Miss Gizz. Vindt u ook niet dat ze op deze foto zo lief zit te kijken? Ja. Maar, dat zou niet lang duren.

Zo! Ziet u het verschil met de vorige foto?
De Boez was namelijk in beeld verschenen. En Gizmo en Boez gaan niet in vrede samen, zullen we maar zeggen. Buiten probeert de Boez Giz te mijden, maar als zij zo dichtbij komt als nu (en dus half in zijn territorium ligt), dan voelt Boez zich daar allesbehalve prettig bij. En zo te zien vindt Miss Gizz de Boez ook niet het liefste kattenventje op deze aarde.
Laten we maar snel naar de volgende foto kijken.


Nee, het Boezelmanneke kijkt niet blij of gelukkig, eerder verschrikt en verontrust.
Maar hij begreep heel goed dat hij dit zwarte popje niet mocht/kon aanvallen, immers: daar zat haar mens aan onze tafel alsmaar te kirren tegen de Miss, en dat betekent dan dat mens en poes klaarblijkelijk een band hebben en dat je voorzichtig moet zijn en niet kan gaan meppen.
Boez is niet zo snugger, maar dat begreep hij dus wél weer.
Wat nu te doen?Wel, je moet uiteraard laten merken dat het jouw huis is en dat er grenzen zijn.
Daarom kom je wel dichterbij, en gaat vervolgens zo zitten dat het duidelijk is dat er van binnenkomen geen sprake kan zijn. Zo van: tot daar en niet verder.
Je houdt daarbij mens en zwarte Miss goed in de gaten, maar toont geen agressie en wacht gewoon af.

Erg verstandig van de Boez; we keken van zijn gedrag op. Ja, want wij hebben hem nog niet zo vaak kunnen betrappen op diplomatiek gedrag en waren verbaasd dat hij zich in deze situatie wel als zodanig en bovendien conflict vermijdend gedroeg.
Het kwam dus ook niet tot een treffen, en daar was met name mevrouw K. erg blij om. Had daarentegen Wamy in het loket gezeten, dan waren de rapen gaar geweest.
Onze jongeheer Boezelmans is dus blijkbaar niet zo achterlijk als wij altijd dachten of vreesden. En dat geeft de burger moed.

1 opmerking:

Annemieke zei

Gelukkig is het niet tot een treffen gekomen! Maar als Wamy in het loket had gezeten, had hij binnen de kortste keren binnen gezetten bij de brokjes van de Boez. Dus geen wonder dat dan de rapen gaar waren geweest! Maar wel knap van Boez dat hij doorhad dat Gizmo geen verdere bedreiging vormde voor zijn eten...