Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 15 juni 2011

Schutkleuren

Mevrouw Katblad liep even naar de Kruidentuin om de Boez te zoeken (had zich weer eens al uren niet meer gemeld), en vond daar Oscar tussen de planten. Hij lag er gewoon wat te pitten, dus hierover kunnen we verder geen spannende dingen melden. We maakten toch maar een foto van hem, voor het geval hij iets geks zou gaan doen. Maar dat deed hij dus niet....

Hij was echter wel heel blij om mevrouw Katblad te zien en kwam overeind om haar te begroeten, en om natuurlijk een paar aaien af te dwingen want zo is de Os wel.
Vervolgens zagen wij plots naast Oscar het gewas bewegen.
Ziet u iets op deze foto behalve Oscar? Nee, wij dus ook niet.


En toch kwam opeens Cera tevoorschijn. Ook zij had daar (naast Oscar) tussen de planten gelegen, maar door haar fantastische schutkleuren was ze totaal niet zichtbaar geweest.
Later hebben wij de twee bovenste foto's nog eens beter bekeken, en bij de zoveelste vergroting zagen wij inderdaad een klein stukje Cera in het groen.
De Boez vonden wij trouwens niet, maar een uurtje later stond hij opeens weer voor de deur. Na het nuttigen van een snoepstick verdween hij vervolgens weer. Ja, Boez is een rare jongen en als reporter helaas erg weinig waard.

Geen opmerkingen: