Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 30 juni 2011

Intimidatie!

Nou, zo te zien heeft Siep zich los kunnen rukken van de sofa, maar erg ver is ze niet gekomen en ze ziet er niet erg gelukkig uit. Nee, want Siep verstopt zich achter de tuinstoel en zit zowat tegen het raam aangedrukt, alsof ze eigenlijk liever weer terug op de sofa zou willen zijn.Maar ach, misschien had ze al wel haar wandelingetje door de Kruidentuin gemaakt en kwamen we net op het moment dat ze eraan toe was om de rust en veiligheid van de huiskamer weer op te zoeken?
Wij zien Siep niet zo vaak in haar tuin, maar dus wel regelmatig voor het raam, weggekropen achter de tuinstoel. Misschien zien wij haar daar wel altijd omdat zij ons liever niet ziet of tegenkomt? Het zou zomaar kunnen....
Ach, wie hebben we daar?Wel, eerlijk gezegd kunnen we ons nu wel voorstellen dat Siep zich verstopt. Op slechts een paar meter afstand zit namelijk een brutaal ventje naar haar te staren en haar op zijn eigen wijze uit te dagen. Wijzelf zouden daar ook knap zenuwachtig van worden.

Boez, ga je mee? Nee, we laten Siep met rust want het is haar tuin en je mag haar niet gaan zitten intimideren, heh? Ja, je hebt nu je lolletje wel gehad dus opstaan en vooruit met de geit. Gaan we Oscar zoeken? Boez, kom op!

4 opmerkingen:

Abigail zei

Voor een leek zit hij daar zooo onschuldig. Ik zit gewoon te zitten, te filosoferen, gewoon,zoals een heer wel eens doet. Rustig.

Ja ja..

Wat een heerlijke boef! Maar wel goed dat hij meegetroond is; arme Siep (die kende ik nog niet).
Het Leidsch Katblad is wel verslavend.

de hoofdredacteur zei

In dat geval moeten wij maar eens contributie gaan heffen!

Abigail zei

(Schraapt de keel, kijkt naar boven) Heeft geen haast, hoor! Maar waarom niet? Voor u de lasten voor ons de lusten (nou ja). Dus merken we het wel.

mevrouw K. zei

Wij zijn (nog steeds) bezig met het schrijven van een boekje. Als dat is uitgegeven, mag u het kopen. Alleen zal het nog wel even duren voordat het uitkomt: het maken van de dagelijkse berichten kost elke dag al heel wat tijd en het huis moet ook schoon en de vele bezoekers van het LKB moeten naar behoren worden ontvangen en verdienen dus tijd en aandacht. U begrijpt, onze dagen zijn al snel gevuld...