Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 28 juni 2011

Geen bewijs

Wat dit is?
Wel, dit is een saucisson sec aux noisettes, zaterdag door mevrouw K. op de markt gekocht.
Wat is daar mee?
Nou, als u goed kijkt ziet u dat de kop eraf is, zeg maar.
Heeft mevrouw er zelf een hap van genomen?
Neen.
Wie dan?
Wel, dat weten we niet zeker.
Maar in elk geval houden onze haarfabrieken niet van saucisson sec, en Oscar ook niet. Maar het was wel zo dat mevrouw K. even vergeten was de voerbakjes bij te vullen (brokjes dus) en dat er blijkbaar iemand zoveel honger had dat hij op het aanrecht is geklommen en het worstje heeft aangevallen. En dat, heel toevallig, Wamy voor de zoveelste keer door het Poezenloket was gekropen, nadat we hem al zeker 10 keer de deur uit hadden gezet, en dat mevrouw K., nadat hij net (zijn lippen aflikkend) weer naar buiten was gekomen, het worstje in deze vreselijke staat (naast het plankje) vond.
Wel, één en één is volgens ons altijd nog twee. Maar zie het maar eens te bewijzen, heh?

10 opmerkingen:

Hans zei

In ieder geval heb je een goede smaak, Wamy!

Anoniem zei

Good for you, Wamy! Oh nee, de verdachte is altijd onschuldig tot de schuld is bewezen. Nou, in ieder geval: iemand heeft heerlijk gegeten en genoten, no doubt. Het ziet er eerlijk gezegd nogal grappig uit op de foto. Wel moge het u bekomen (of al bekomen zijn), mevrouw Katblad. Wijntje erbij? Gekoeld? Eerljk zullen we alles delen, moet de dief hebben gedacht. Een koninklijke voorproever. Daar houd ik van. Go for it!

mw. Katblad zei

Eerlijk delen? Hij vreet ons arm!
Wat bedoelt u eigenlijk met "grappig"? Toch niet wat wij ook dachten, heh?

Anoniem zei

Hoe bedoelt u? (Grote ogen, onschuldig gezicht)

Anoniem zei

Mocht de lieverd echt geen tehuis hebben (een kat die vuilniszakken openkrabt heeft echt honger) wil ik best in zijn dienst komen, met op tijd lekker en gezond eten en superknuffels zo hij dat wil op elk gewenst moment. Ik spreek vele talen en let vooral op staarten, ogen, en ander gedrag. Ik spreek ook tegen hen en zij vaak ook terug. Referenties te verkrijgen bij Jefferson. Ik heb al zo een 30 jaar meerdere haarfabrieken verzorgd en ben daarvoor ook met ze opgegroeid. Anders openen we een bankrekening t.b.v. de behoeftige Wamy. Oh, wat zal die dik worden. Maar in de winter en met regen en zo. Waar is hij dan?

de redactie zei

Wamy woont gewoon in een huis, bij zijn moeder. Hij verlaat het huis via een slaapkamerraam en weet via een geheime route de straat te bereiken. Langs die weg kan hij niet terug. Zijn mens werkt de hele dag, dus gaat Wamy alle huizen af waar hij achter de deur kattenvoer vermoedt. We hebben zijn mens al voorgesteld een kattentrap te maken, maar dat is er nog niet van gekomen.

Anoniem zei

blij dat hij een huis heeft. Zijn haarfabriekmoeder moet haar vier poten aan hem vol hebben. Wellicht het slaapkamerraam sluiten als het personeel weg is? Ook beter vanwege de verzekering indien - wat God verhoede - een veil mensenkind het verschil tussen mijn en dijn niet zou weten en het huis niet dicht zou zijn. Zo, weer een vijand gemaakt met mijn grote mond.

Hans zei

Zullen we als lezers een kattentrap sonsoren? Voorbeelden genoeg: http://catladder.blogspot.com/

Hans zei

Ja, die associatie nmet 'grappig'had ik ook. Een dirty mind is nou eenmaal een joy for ever. . . .

Anoniem zei

Maar wat bedoelen jullie nou toch????

(heel klein grijnsje)