Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 27 juni 2011

Onwennig (2)

Na een poosje kwam er weer wat beweging in de haarfabrieken. Harremans was de eerste die zich uit het groepje losmaakte en tussen het gras onder de trap dook.

En Igor ging hem achterna, liep om de trap heen en dook met zijn snuit aan de andere kant in de graspluimen. Daar zat hij dus tegenover Harry. Wij denken dat Igor gewoon ontzettend nieuwsgierig is en van iedereen wil weten waar men wat en hoe doet. Ja, hij had het zo te zien ontzettend naar zijn zin met al die nieuwe vriendjes om zich heen!Nu was ook Oscar in (of achter zo u wilt) het gras gaan zitten. Niet omdat hij nu zo nodig in de buurt van zijn soortgenoten wilde zijn maar wel omdat mevrouw Katblad er plaatjes stond te schieten; daar wil hij altijd bij zijn. Maar dat heeft dan uiteraard weer te maken met het feit dat hij voor het Katblad werkt en uit hoofde van zijn functie de boel in de gaten moet houden (denken we).
Igor vond alles reuze spannend. Nee, een situatie als deze had hij nog nooit eerder meegemaakt: met veel soortgenoten een beetje klooien in de Hoftuin en nog in het Katblad komen ook! Mogen we nog even een foto van je maken, Igor? Nou, graag mevrouw K.!Maar toen had Igor het wel weer gezien.
Lang stilzitten of -staan op dezelfde plek, daar is hij blijkbaar niet zo goed in. Effe rollen in de aarde dan maar weer?


Ja hoor, weer een hoop troep verzameld in die mooie, zachte vacht!
Maar ach Igor, wat heb je toch een prachtige blauwe kijkers. We kunnen er maar niet genoeg van krijgen...

En kijk eens wie we daar hebben!
Zonder op of om te kijken, zonder aandacht te schenken aan de andere haarfabrieken, kwam daar de Boez aanhobbelen. We weten niet waar hij vandaan kwam, maar zijn er zeker van dat hij de stem van mevrouw Katblad had gehoord vanaf de straat, en nu maar eens kwam kijken wat er allemaal in die Hoftuin gaande was.
En nu hij er toch was, kon hij net zo goed even wat gras gaan eten! Ja, want met deze plotsklapse temperatuurstijging wordt er weer lekker verhaard, niet? En alles wat er tijdens een toevallige wasbeurt naar binnen komt, moet er natuurlijk ook weer uit.

Igor wilde erg graag nader kennis maken met de Boez, maar deze had het veel te druk voor poespas. Hij hield Igor uiteraard wel in de gaten, maar toonde verder helemaal geen belangstelling voor het-ventje-met-de-blauwe-ogen. Nu weten we langzamerhand best wel dat ons Boezje een beetje (veel) éénkennig is dus keken we niet op van zijn afstandelijk gedrag.

Oscar was ondertussen bij het muurtje gaan liggen en kreeg bezoek van Harremans.
Har (van Hof is Vol dus) ging een beetje om Os heen lopen klieren en was duidelijk uit op een ruzietje, maar Oscar deed alsof zijn neus bloedde en ging nergens op in. Harry droop vervolgens zwaar gefrustreerd af.
Igor, die er niet in slaagde contact te krijgen met de Boez, besloot om zijn vertier bij de anderen te zoeken, maar zoals gezegd ging Har er net vandoor en was Oscar verder ook niet aanspreekbaar.
En de Boez at en at maar door. Nou, de gevolgen zouden straks wel merkbaar worden, daar kon je op wachten!


En ja hoor! Even later liep Boez de hele Hoftuin door om helemaal aan de andere kant een partijtje te gaan zitten braken. Hij deed dat met veel overgave, want zo hoort dat en op die manier komen die haarplukken tenminste uit je maag, niet?

Oscar keek toe hoe zijn vriendje moeilijk zat te doen. Overigens, wij zien de Os maar zelden of nooit overgeven. Zou hij zich eigenlijk wel wassen dan? Dat moet toch haast wel? Of heeft hij gewoon een sterkere maag en verlaten zijn haarballen zijn lijfje op een andere wijze? (U weet wat bij daarmee bedoelen, toch?) Ja, verharen doet hij in ieder geval net zo hard als de anderen; de gevolgen daarvan mogen wij dikwijls aanschouwen op stoel of tapijt.Wel, mevrouw Katblad liep nog een rondje door de tuin, werd daarbij gevolgd door Oscar die weer gevolgd werd door Igor (die nog steeds een sterke behoefte had om Os' achterste te inspecteren).

Igor plofte tenslotte weer neer op zijn favoriete rolplekje (vieze aarde....), en toen opeens was het allemaal over, ons aangenaam verblijf in de Hoftuin.
Want wat gebeurde er?
Er kwam een enge man met een stapel folders door de Poort stappen, en er was geen enkele haarfabriek die daar op had zitten wachten, integendeel. Igor sprong op, rende de trap op en verdween. Panda was al naar huis gegaan, Boez en Oscar schoten de Poort naar de Katbladstraat in en werden daarbij een handje geholpen door Harremans die blijkbaar opeens weer zo nodig het partijprogramma van Hof is Vol gestalte moest geven: uitzetten van vreemdelingen!

Nee, dit was nou niet zo'n spannende reportage, maar in elk geval heeft u zo wel een beeld gekregen van hoe haarfabrieken van verschillende huizen zich gedragen als zij elkaar tegenkomen op eigen en neutraal terrein, zeg maar.
Geen vechtpartijen want zij waren met teveel samen, wel wat communicatie, ook het nodige negeerwerk, nieuwsgierigheid en bovendien een aardige hoeveel tolerantie ten opzichte van elkaar.
Met natuurlijk Igor als stralend middelpunt en neutralisator, dat moge ook duidelijk zijn!

6 opmerkingen:

Hans zei

Igor, er is een heel beroemde punkband waar je met je uitstraling helemaal in past.

Ze heten de heide-?????roosjess of -poesjes . . .

Jij past precies in het achtergrondkoortje.

Hans zei

Leadmiauwer is eigenlijk beter

Hans zei

Hoi Igor,

wat ben jij toch een snoepje!
toen ik 6 jaar oud was, hadden mijn buren een over-overgrootvader van je, waar ik uren mee naar buiten kon staren. HIj op een centrale verwarming, lui liggend, waar ik mijn kinderhandje aan verbrandde!!! Hij heette Koki! Maar hij was twee druppels water als jij en net als mijn eigen katten dik 20 geworden!

Anoniem zei

Wellicht niet spannend maar in 32 graden vind ik het nog prachtig dat u een reportage maakt die zo uniek is in zijn soort en me veelvuldig in de lach heeft doen schieten (vooral de omschrijving van het gedrag van haarfabriek Harremans toen de rest de benen naam n.a.v. de onverwachte komst van de enge man met folders).

Wat een schoonheden zijn het met inderdaad de lichtgevende blauwe knikkers van heer Igor (is zijn onderstel daarom zo donker: gewoon niet meer gewassen!) en wat gaan ze allemaal leuk met elkaar om. Hoezo haarfabrieken zijn solitaire dieren? Hoe krijgt u elke keer het toch weer voor elkaar om zulke schitterende foto's te maken en precies daar te zijn waar "the action is"?! Lof, lof en lof!

Inge zei

Igor staat hoog op mijn verlanglijstje om eens te knuffelen...wat een heerlijk beertje!

katja zei

Nee, misschien minder spannend dan ik gisteren dacht, maar wel lekker uitgebreid, met prachtige foto's van Igor en de rest. Frappant dat ze (door Igors aanwezigheid ?) zo verdraagzaam met elkaar omgingen.