Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 17 juni 2011

Strijd om de macht

Vannacht was er weer mot in huis. Jawel, Japekop en de Boez streden om "de macht" en deden dat in de slaapkamer met veel gegrom, gesnauw en op en van bedden springen.
Mevrouw Katblad had natuurlijk vreselijk de pest in, want probeer maar eens te slapen als een paar haarfabrieken de halve nacht ruzie lopen te maken rond en op je bed!

Afijn, het lijkt erop dat Japekoppie als winnaar uit de strijd is gekomen, want vanochtend had hij na één boze blik het snoepstokje van de Boez te pakken. Ja, de Boez liet het zomaar voor Japekop op de vloer achter en plofte vervolgens een meter verderop op de stenen neer, zogenaamd verongelijkt maar ook duidelijk beteuterd.


Het is niet altijd ruzie tussen die twee, maar af en toe laait de strijd op (bij voorkeur midden in de nacht dus) en moeten er blijkbaar puntjes op de i worden gezet. Tot nu toe heeft Japekop nog altijd gewonnen en mag hij de baas zijn, maar er komt natuurlijk een dag dat de rollen omgedraaid zullen worden. En daar zullen vast nog vele, slapeloze nachten aan vooraf gaan, schatten wij zo in....

2 opmerkingen:

Hans zei

Gefeliciteerd Japekoppie! 13 jaar tegen 2 jaar. Mevrouw Katblad mag trots op je zijn. Ach mevrouw Katblad, dat zal wel meevallen. Zelfs de Boez wordt mild als ie ouder wordt. . .

Annemieke zei

Een snoepstickie jatten van de Boez is een hele prestatie. Voor zover ik het begrijp is dat het enige eten waar Boez actief pogingen voor doet om het te verkrijgen