Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 12 juni 2011

Pestbui

Oscar had laatst duidelijk een pestbui. Ja, moeilijk voor te stellen inderdaad, maar het was toch zo.
In de Kruidentuin sloeg hij Cera een paar keer toen hij vond dat ze te dichtbij kwam. Nee, Cera was helemaal niet lastig maar juist lief en belangstellend, doch kreeg in ruil daarvoor een knal voor haar kop van de Os. Op de foto hiernaast ziet u hoe zij op haar zij viel toen Oscar naar haar had uitgehaald.

Even later, in de Parallelstraat, viel Os zomaar opeens de Boez aan. Nee, het was geen spel want dat verschil zien we heus wel!
En de Boez kermde luid, iets wat hij anders nooit doet.In eerste instantie verzette de Boez zich nauwelijks, maar toen hij blijkbaar van de schrik was bekomen, begon hij wild met zijn poten te trappen waardoor vervolgens de plukken vacht in het rond vlogen. Van wie die plukken afkomstig waren weten wij niet want ze waren wit. Nou, en zoek het dan maar eens uit, heh?In de Steeg van Storm ging Os opeens zo op straat liggen dat de Boez er niet langs kon. En dat was natuurlijk ook de bedoeling van Os. Boez wilde geen confrontatie en liet zich toen ook maar op de straat neervallen.
Terwijl mevrouw Katblad stond te wachten op verdere ontwikkelingen, was Cera (die geen zin had in problemen en zich daar dus ook niet in ging mengen) aan haar toilet begonnen om zo de tijd te doden en tegelijkertijd ook nog iets nuttigs te doen. U ziet haar in de zon bezig in een ingewikkelde positie.
Tenslotte riep mevrouw Katblad de jongens toe dat ze het maar mooi moesten uitzoeken met zijn tweeën, dat zij het echter wel erg vervelend vond dat er in werktijd zo nodig persoonlijke issues moesten worden uitgevochten, maar dat zij nu naar huis terug ging voor een kopje koffie en daarbij beslist niet gestoord wilde worden. Cera was natuurlijk wel welkom op de redactie als zij klaar was met haar toilet, maar dat spreekt vanzelf.
En toen voegde mevrouw Katblad de daad bij het woord....

2 opmerkingen:

Inge zei

Met de verkeerde poot uit de bungalette gestapt?

Annemieke zei

Os zeker met zijn verkeerde poot uit bed gestapt? Hopelijk wordt hij snel weer zijn normale lieve zelf.