Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 25 juni 2011

Flauwe grap

Oscar en Miss Gizmo waren in de Steeg van Storm en kregen de opdracht: Zoek De Muis!

Maar Os had geen zin in spelletjes; hij wilde liever terug naar de redactie om te zien of de Boez daar misschien was, dat konden ze een partijtje gaan stoeien.
Gizmo daarentegen had wel zin in een uitdaging, en dus ging zij op zoek naar de muis.
Nu weten wij natuurlijk allemaal waar die muis zich bevindt, maar Gizz is nog niet zo vaak in de Steeg geweest en had geen idee waar ze moest zoeken.

Goed zo Gizz, je bent nu wel heel erg warm! Nee, er zit helaas geen luchtje aan de muis dus je kunt hem niet ruiken. Maar we kunnen je wel vertellen dat-ie niet over straat loopt. Ja, voor jou springt hij net iets boven ooghoogte, zeg maar.
Zie je hem? Nee?
Nee.


Nee, Gizmo liep alsmaar voorbij maar zag het muisje niet.
Nu was onze opdracht eigenlijk een bijna onmogelijke, want we weten best wel dat poezen op korte afstand heel slecht zien en dat ze in dergelijke gevallen meer aan hun oren en neus hebben dan aan hun ogen. En daar de muis niet bewoog en ook geen "parfum" had........


Toen wij haar tenslotte de muis aanwezen, voelde Giz zich bedrogen. En terecht natuurlijk.
Wij hebben haar beloofd voortaan niet meer van die flauwe grappen uit te halen, en we bedankten haar ervoor dat ze zo gezellig met ons een stukje was meegelopen.
Maar daar reageerde ze niet op; ze had wel wat beters te doen.

2 opmerkingen:

katja zei

Nou nou, mevrouw Katblad, wat moet u in een melige bui geweest zijn om die arme Gizmo zo voor de gek te houden...

(PS, wat was die Gizmo daar nou echt allemaal aan het uitspoken ? Was ze de rare lichteffecten soms aan het bestuderen ?)

ina zei

Erg leuke foto's met die licht- en donkerspeling.