Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 14 juni 2011

Los op straat!

Loesie mocht zomaar los op straat! En gelukkig was mevrouw K. thuis om dit allemaal mee te mogen maken. Cera was er ook, en wilde als eerste Loesie een soort van welkom heten. Doch Loesie was nog erg onzeker. Ja, ze was al eerder op straat geweest maar zat toen vast in een tuigje en aan een lijn. Nu mocht ze helemaal los, en dus vertelde ze Cera dat er met haar niet te spotten valt. Inderdaad, ze gromde naar Cera! En arme Cera voelde zich natuurlijk direct weer zwaar beledigd.

Daarna stak Loesie de straat over om de omgeving van het huis van Zwarte Gijs te onderzoeken. Dat deed zij zeer grondig, en ze had geluk dat Gijs niet buiten rondliep, anders was ze vast en zeker in de problemen geraakt.


Ondertussen keek ze wel om zich heen om er zeker van te zijn dat iedereen haar zou zien. Ja, want ze voelde zich helemaal top en wilde best wat van haar kunstjes vertonen.


In de boom klimmen bijvoorbeeld. Niet helemaal bovenin, maar toch wel een aardig eindje halverwege. Heel knap Loesie! Ken je nog meer kunstjes?


Ja. Loesie had een hoop publiek. Japekoppie (links) en Cera (rechts) hielden de kleine, rooie meid goed in de gaten. Van een afstandje dus, heh?


En mevrouw Troy (rechts) was ook aanwezig om op te letten of Loesie niet door het Poezenloket de redactie zou binnendringen. Wel, dat gebeurde dus toch. Loesie is blijkbaar voor geen kleintje vervaard en voor niks een niemand bang. Jeugdige overmoed, heh? Ze moest en zou dus de redactie verkennen!

Maar Boez zat toevallig binnen, en hij mepte Loesie weer naar buiten. Vervolgens zette hij de achtervolging in. Dat hield hij meer dan een kwartier vol. Loesie deed alsof ze niet in de gaten had dat de Boez alsmaar achter haar aanliep, misschien voelde zij zich wel gevleid door zijn belangstelling.
Wij keken er echter van op: Boez is eigenlijk best wel eenkennig en achtervolgt anders nooit een andere haarfabriek. Vond hij misschien wel stiekem Loesie heel erg leuk?
Wel, tenslotte moest Loesie dan weer naar binnen. Dat was nog een probleem voor haar mens, want Loesie wilde niet. Ze heeft dus nog een tijdje achter Loesie aan moeten rennen en kreeg haar tenslotte te pakken in de Kruidentuin.
Nou, met die dame (Loesie, maar ook wel Snoesie genoemd) gaan we dus nog wel wat beleven!

3 opmerkingen:

ina zei

Boez heeft groot gelijk dat hij Loesie leuk vindt, ze is echt een lekker ding!

Annemieke zei

Wat een leukertje is het geworden! Lekker eigenwijs en bijdehand. Goede vervanging voor Mini (al is die natuurlijk nooit echt te vervangen!)

Hans zei

Wat een prachtbeest!