Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 11 juni 2011

Bungalette-bezoekers op dag 1

Wel, zoals beloofd houden wij onze nieuwe Zorgbungalette goed in de gaten wat betreft de bezoekers, en kunnen u daarom berichten dat ons gastenverblijf gistermiddag weer bezocht werd door Oscar. Hij heeft een flinke dut liggen doen in de bungalette, en werd daarbij door niemand gestoord.

Toen het onweer losbarstte bleek al dat 1 gastenverblijf eigenlijk niet genoeg is. In de Bungalette met kussentjes lag natuurlijk weer de Os te schuilen, Wamy moest het doen met de tussenverdieping (met Ikea-kleedje), namelijk het kampeertafeltje waaronder het gastenverblijf staat en dat overdekt wordt door de plantentafel. Ook een droge plek, maar niet zo comfortabel als de Bungalette zelf.
In de korte periode dat het niet regende, stond de Bungalette er verlaten bij en vond Japekop het nodig ons gastenverblijf te inspecteren. Hij heeft de kussentjes besnuffeld maar ging niet zover dat hij daadwerkelijk de Bungalette binnenstapte. U kunt duidelijk van zijn snuit aflezen dat hij het (weer eens) niet eens is met de gang van zaken, en we begrepen van hem dat hij liever heeft dat wij het noodverblijf weer afbreken of verderop in de straat neerzetten.
Bij het losbarsten van de volgende bui was het wederom Oscar die gebruik maakte van onze Zorgbungalette. Deze keer duurde zijn verblijf maar kort, want zodra het weer een beetje droog was, verliet hij het noodverblijf.
Daarna hebben wij geen bezoekers meer gehad in de Bungalette, maar het is ondertussen wel duidelijk geworden dat er grote behoefte bestaat aan een dergelijke noodvoorziening en dat wij er goed aan gedaan hebben dit opvang-project te starten. Nu zullen wij dus helaas Japekop moeten vertellen dat er geen sprake kan zijn van het verwijderen van de Bungalette, integendeel, wij gaan zelfs ons best doen om verbeteringen aan te brengen aan deze voorziening. En mevrouw Katblad denkt zelfs aan uitbreiding van het project, maar je kunt natuurlijk ook te hard van stapel lopen, heh? Bovendien zal het ons een hoop fliebertjes kosten om Japekop ervan te weerhouden zijn koffertje te pakken. Stel je voor!

3 opmerkingen:

katja zei

Opmerkelijk dat er onmiddellijk zoveel gebruik van de bungalette gemaakt wordt. Afgelopen winter had ik een vergelijkbare bungalette ingericht in mijn tuin, voor de plaatselijke al dan niet dakloze katten die regelmatig mijn tuin bezoeken. De enige keren dat ik er een kat in heb kunnen ontdekken, waren vlak nadat ik er wat brokjes in had gestrooid, en dan alleen zolang ze bezig waren de brokjes te eten...
Waarschijnlijk was de plaatsing van het logeerhuisje niet verdekt genoeg, namelijk direkt tegen de gevel van mijn woonkamer aan. Volgende winter zal ik het eens op een andere plek proberen.

Annemieke zei

Het ziet er ook wel confortable uit met dat dekentje! Kan me goed voorstellen dat het grote aantrekkingskracht heeft op de haarfabrieken.

Hans zei

Het onderste tekstblok: @Japekoppie: Een in(jape)kopper!

Zo kan je mevrouw Katblad chanteren om veel fliebertejs te krijgen!Doe je best!