Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 7 juni 2011

Geen fliebertjes meer?

Het gaat niet zo lekker met Japekoppie.
Af en toe gaat hij even naar buiten, maar over het algemeen ligt hij alleen nog maar op bed of (als er werklui zijn) onder de zoldertrap, en dat baart ons zorgen.
Verder eet hij slecht en wij kunnen zijn ribbetjes zo langzamerhand meer dan goed tellen.....En dan spuugt hij wel heel erg vaak. Zoals gisteren weer. En de kleur ervan bevalt ons niet.
Japekop heeft 5 jaar geleden een ernstige maagkwaal gehad na de verbouwing van ons huis. Eerst dacht men aan een maagtumor, maar het bleek een giga maagzweer te zijn. Door een streng dieet (lichtverteerbaar) en maagzuurremmers kwam hij er gelukkig weer bovenop.
Nu lijkt het weer dezelfde kant op de gaan met Japekop......Thans is het de stress van het schilder- en timmerwerk die hem parten speelt.
Hij voelt zich niet veilig en raakt daarvan overstuur.
Wij hopen dat de werkzaamheden snel afgerond kunnen worden zodat Japekop zijn rust weer krijgt. En anders moet hij maar weer aan de pillen en...... geen fliebertjes meer - dat is nog het ergst natuurlijk.

5 opmerkingen:

Inge zei

Arme lieve Japekoppie.

Hans zei

Ach Japekoppie. Fliebertjes dan niet, vraag mevrouw Katblad om een bakje Hollandse Garnalen!
Daarnet was het vechten in huis, ik heb nog niet eens de helft zelf kunnen opeten. En voor poezen is het gegarandeerd niet slecht! Andeers zouden ze er niet zo veel moeite voor doen. Een bevriende Cardioloog vertelde me nog niet zo lang geleden, waar ja van geniet is beter dan niet genieten omdat er op de lijst van ingredienten staat dat het slecht voor je is. Een wijsheid als een koe. Eet jij dus maar lekker ook je fliebertjes!

Gerda zei

Ach, arme Japekoppie, ik hoop voor hem dat de werklui snel weer weg zijn. Van harte beterschap voor hem gewenst.

katja zei

Achgossie, die arme Japekop. Op die kotsfoto ziet hij er echt beroerd uit, hoor. Hopelijk is het timmerwerk nu snel klaar, voordat Japekop weer aan de pillen moet !

Jacq. zei

Arme Japerd, heb met je te doen, hoor. Snel opknappen, lieverd!