Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 28 juni 2011

Samen uit, samen thuis?

We gingen een rondje lopen (mw. K., Os, Boez en Cera), maar bij de Kruidentuin ging het al gelijk mis. Nee, er brak geen ruzie uit en er was ook geen andere narigheid; het was alleen maar dat de Boez besloot in de Nepeta te duiken en daar een tijdje te blijven.
Zo werd weer eens duidelijk dat Oscar en Cera de echte verkenners/reporters zijn, dat de Boez alleen maar van "leve de lol" is, bovendien erg op zichzelf (persoonlijke genoegens) gericht en dus een minder goed teamlid.Vol overgave zat hij tussen de planten te wroeten en op blaadjes te kauwen, en omzeilde deze keer behendig de talloze bijen die druk bezig waren honing te verzamelen uit het weelderig bloeiende kattenkruid.
Ja, het is heel goed mogelijk dat hij toch nog iets geleerd heeft van al die pijnlijke angeltjes in zijn snuit, vorig jaar!Lekker, Boez? Je kijkt wel een beetje raar uit je ogen; gaat het nog?
Wel, wij wilden je eigenlijk voorstellen om je "tripje" te beëindigen, want Cera en Oscar worden een beetje ongeduldig en mevrouw Katblad eerlijk gezegd ook.
Nee? Je komt ons wel achterna als je klaar bent? Of misschien ook niet?
Boez, wij vinden het een stuk minder gezellig als je niet met ons meekomt!
Oscar had nog wel wat geduld over, maar Cera begon zich duidelijk stierlijk te vervelen.
Mevrouw Katblad had ook niet zo'n zin meer om op de Boez te wachten, ze vond dat hij het verder zelf maar moest uitzoeken en gaf het sein tot vertrek: fluitje en "gaan jullie mee?"
Wel, Oscar en Cera sprongen direct van de stoelen af en na ons rondje door de Kruidentuin liepen wij de Parallelstraat in.
En jawel hoor, de Boez had zich tenslotte toch losgerukt van de Nepeta en kwam huppelend achter ons aan.
Gezellig, Boez!
En zo werd het toch nog: samen uit, samen thuis!

4 opmerkingen:

ina zei

Wat een mooie foto, die laatste.
Is Cera aan het gapen of aan het bleren?

mw. Katblad zei

Maar mevrouw Ina, Cera blert nooit! Ze kan wel mekkeren (op vele manieren) en uiteraard zit ze hier te gapen, want dat kan ze ook erg goed. Maar dat wist u natuurlijk best wel.

Annemieke zei

Schitterende foto van de gapende Cera!

ina zei

Bij nader inzien lijkt het net alsof Cera vreselijk moet lachen. Weet u zeker dat ze u niet zit uit te lachen, mevrouw Katblad?