Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 13 juni 2011

Sukkels???

Oscar had een muis gevangen. Waar weten wij niet, maar hij had hem meegenomen om aan de anderen te laten zien. En om te tonen dat de muis erg snel was maar hij nog veel sneller, liet hij de muis af en toe los om 'm daarna weer te vangen. Spelen heet dat inderdaad, en wreed is het ook in onze ogen.
Ja, Os voerde een hele show op voor de andere reporters, alleen jammer dat zijn vriendje de Boez daar niet bij was. Waarschijnlijk zat hij weer ergens op het dak en moest deze voorstelling dus helaas missen.
Klik op de foto voor groter formaat; dan ziet u (als u dat wilt of aankunt tenminste) de muis beter uit de bek van Os bengelen.


Japekoppie had duidelijk groot respect voor Oscar en zijn vangst. Maar hij kwam niet te dichtbij natuurlijk. Nee, iemand met zo'n mooie prooi moet je de ruimte geven en dus ga je daar niet met je neus bovenop zitten.


Cera deed aanvankelijk een beetje alsof de muis naar helemaal niets interesseerde. Ze keek wel naar Os, maar op een terloopse manier, dus heel eventjes maar.
Wij wisten natuurlijk dat zij best wel belangstelling had voor het gebeuren, en dat zou even later ook duidelijk blijken.
Os had de muis weer losgelaten. Het beestje zat muisstil op de straat en wachtte zijn kans af om te ontsnappen. Maar dat ging Oscar uiteraard niet toelaten, heh? Nee, want Os had alles onder controle en is een zeer ervaren en behendig jager.Doch, het was maar goed dat wij niet al ons geld op Oscar hadden gezet, want plots greep hij mis op het moment dat de muis een sprintje inzette. De vage vlek naast de groene spriet is dus een opspringende muis, en wij zagen het beestje vervolgens in een noodgang de straat oversteken. Os zag dat dus niet, want hij zocht alsmaar het stukje straat af waar de muis zojuist nog gezeten had.

Cera had, zoals wij hadden verwacht, de boel (Os en muis) wel degelijk goed in de gaten gehouden, had de muis zien ontsnappen en was hem bliksemsnel achterna gegaan. De muis was natuurlijk kansloos want Cera is de allerbeste en snelste muizenjager van de straat (vinden wij).

En daar ging ze dan, met muis in de bek in de richting van de Kruidentuin. Vlak voor de hoek van de straat dook zij met muis en al tussen het gebladerte. Wat ze daar ging doen weten wij niet en willen we ook niet weten.
Oscar besnuffelde ondertussen nog steeds het stukje straat waar zijn muis had gezeten, en Japekop hielp hem daarbij. Geen van beiden had gezien dat Cera de muis had overgenomen, anders waren ze haar wel achterna gegaan of in elk geval haar actie bekeken.
Betekent dit nu dat kattenventjes sukkels zijn? Of poezenmeisjes slimmer? U mag dat helemaal zelf uitmaken of invullen!

2 opmerkingen:

ina zei

Ach, die arme muis, was het bijna gelukt om te ontsnappen...

Annemieke zei

Haha, toch wel een beetje een sukkeltje die Os. We mooi van Cera dat ze gewoon rustig haar tijd afwacht. Alsof ze wist dat Os wel een foutje zou maken. Geweldig ook dat ze het niet eens doorkregen dat zij ervandoor ging met de muis.