Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 13 juni 2011

De Schuilhut

Ondertussen hebben wij besloten om het fraaie afdak van Hans voortaan "de Schuilhut" te noemen. Dit om praktische redenen.
Wel, Cera was de eerste die de Schuilhut kwam inspecteren. Natuurlijk vertelden wij haar dat het bouwwerk nog enigszins bezemschoon moest worden gemaakt en bovendien nog verplaatst zou worden, maar dat maakte haar niet uit. Nee, er moest direct een inspectie plaatsvinden en grondig ook. Er zaten namelijk heel interessante geuren aan deze Schuilhut!


Ook Oscar kwam zich ertegenaan bemoeien, doch Cera had binnen een paar seconden al bepaald dat de Schuilhut haar toebehoorde. Zij had het bouwwerk tenslotte het eerst ontdekt en was nog lang niet klaar met de inspectie. Wat niet vaak gebeurt, gebeurde nu: Cera gromde tegen Oscar.
Oscar nam afstand en vervolgens meldde de Boez zich. Hij begon met een buitenmuur-inspectie, want dat is blijkbaar zijn specialiteit. Cera liet dat toe, maar dan wel onder protest.


Mevrouw Troy was het er niet mee eens. Nee, nergens mee eens. Dat ding hoorde niet op onze tafel te staan (klopt), hadden we helemaal niet nodig (klopt eigenlijk ook wel, maar het is wel leuk), en het veroorzaakte alleen maar onrust (tja....).
Wij moesten haar beloven dat het gevaarte dezelfde middag nog verplaatst zou worden.
Boez had het ondertussen ontzettend druk met het inspecteren van het dak, want dat is nu eenmaal zijn echte specialiteit (daken dus). Cera vond het helemaal niet prettig dat er boven haar kop werd gestommeld, en dus stond zij de Schuilhut uiteindelijk maar af. Misschien kreeg zij later nog een kans?
Boez krabde met zijn nagels aan de toplaag van de hut, en dat vonden wij geen goed idee. Ja, de hoekjes zitten inderdaad een beetje los, maar blijf daar nou maar van af voordat het nog verder loslaat, heh? Bovendien dien je een gegeven paard niet in de bek kijken en je moet je inspectie niet overdrijven. Tjongejonge....Os was een eindje verderop op de stoep gaan liggen en keek erg ontevreden. Ja, want Cera en de Boez deden wel erg bezitterig en hij had het gevoel gekregen dat hij er niet bij hoorde. Verder zat daar ook nog mevrouw Troy een partij chagrijnig te wezen, iets waar hij ook niet zo goed tegen kan.
Gelukkig voor hem besloot mevrouw T. naar binnen te gaan, en Cera was dus al vertrokken om verderop in de straat wat te gaan lopen zooien.

Kortom: er was weer ruimte bij de Schuilhut en dus kon Os zijn vriendje gaan helpen het bouwwerk verder de onderzoeken.
Terwijl Os alle hoekjes aan de binnenkant onderzocht, bepaalde de Boez zich meer tot de ingang.
Beide namen voor hun onderzoek ruim te tijd.

Nee, het kon niet grondig genoeg, deze inspectie!

Er werd dan ook geen plekje overgeslagen.

Maar tenslotte waren ze dan klaar met hun zware taak, en was het eindelijk tijd voor Boez en Os om een partijtje te gaan stoeien. Want na gedane (team)arbeid is dat altijd weer een heerlijk ontspannende bezigheid!
Wat er verder met de Schuilhut gebeurde?

Wordt vervolgd.

1 opmerking:

Annemieke zei

Nou, genoeg interesse voor de schuilhut!