Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 28 juni 2011

Warm.........

Veel te warm was het, en dus waren onze haarfabrieken in staking gegaan. Groot gelijk want het was niet te harden.
Mevrouw Troy heeft zo'n beetje de hele dag in de schaduw op een stoel gelegen.
Op dit moment (01.00 uur) loopt zij nog buiten rond, is niet thuisgekomen om te eten en piekert er nog steeds niet over naar binnen te komen. Absoluut geen trek in eten, nee.
Cera heeft een hele poos onder de stoel van mevrouw Troy gelegen. Zij heeft zich pas een kwartiertje geleden gemeld voor haar avondhap en is na haar diner naar de bovenverdieping gegaan.
Daar is het nog steeds heel erg warm trouwens.

Oscar heeft een poos onder onze buitentafel gelegen, maar wij hebben heb ook wel zien rondlopen en stoeien met de Boez (stel halve garen).
Hij kwam gedurende de hele avond om de haverklap binnen om duidelijk te maken dat de Boez geen zin had om thuis te komen eten en te vragen of hij (Os) de portie Gourmet van zijn vriendje mocht hebben.

De Boez (lag zich zowaar te wassen vanmiddag in die hitte) weigert dus zich thuis te melden.
Wij zagen hem samen met mevrouw Troy een eindje verderop lopen klooien en zooien. Oscar liep daar trouwens een beetje chagrijnig bij, want hij heeft ook nog geen eten gehad (wil niet naar zijn eigen huis).

Japekoppie is bijna de hele dag op bed blijven liggen, terwijl het daarboven bij ons niet te harden was (is). Hij meldde zich netjes voor het avondeten en eiste net een tweede portie toen Cera thuis kwam.
Mevrouw Katblad is nog niet naar bed omdat de ventilator naast haar bed het plots niet meer doet, en zij heeft geen zin om in een sauna te moeten slapen. Bovendien is de oude mevrouw Troy nog op straat en wij maken ons toch een beetje zorgen om haar, zouden haar het liefst veilig binnen zien. Morgen wordt het nog leuker weer, hoorden wij net op het nieuws.....
Nu maar weer even proberen of onze oude dame T. Troy nog een hapje wil komen doen? (Ze is al zo mager.....)

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zit al meer dan een half uur thuis en het valt me op dat ik de katten nog geen eten heb gegeven. Normaliter zou er een schreeuwkoor, waar Finland (de origine van de schreeuwkoren) jaloers op zou zijn, hebben geklonken. Maar nee, de schurken liggen uitgeteld in de tuin, last te hebben van de hitte!!!

(gistermiddag geschreven)
Hans.

de redactie zei

Mevrouw Troy is rond half twee in de ochtend thuisgekomen. Dat viel dus eigenlijk reuze mee.
De Boez echter moest nog erg nodig op het dak gaan klooien, en om rond half drie was hij het zat en begon een klaagconcert bovenop het zolderdak. Wij wisten hem tenslotte een half uur later via het slaapkamerraam binnen te krijgen. Oscar hebben wij niet meer gezien tot vanochtend bij het ontbijt, maar wij vermoeden dat hij niet thuis is geweest en de nacht ergens op straat heeft doorgebracht.

Annemieke zei

Het was/is inderdaad niet te harden! Hopelijk valt dat onweer mee - al ziet het er wel heel dreigend uit.

Anoniem zei

Een lekkere plensbui frist de boel hopelijk op en is goed voor de natuur (ahem zure regen...) zullen we maar zeggen. Het is zo drukkend en zwaar warm. Dat heeft meneer hier er niet van weerhouden om gisteren een tartaartje te verorberen en vandaag zie ik ook al een beetje bodem van zijn voerbakje. Dat is m.i. niet normaal nee, de Leidse haarfabrieken blieven geen eten door de hitte. Wij eten ook minder trouwens. Wat een prachtige weelderige kruidentuin. Is dat van de gemeente of van de haarfabriekenfamilie? Mogen de mensen snoeien voor het koken?

de redactie zei

@abigail:
Inderdaad van de gemeente, en ja, je mag daar lekker voor eigen gebruik plukken! (Niet dat veel mensen dat doen maar dan hebben wij tenminste des te meer!)

Hannah zei

Hallo koude nichten en neven, fellow furry friends, vanuit een winters en erg koud Wellington de chilly greetings van Maxi, Ik lig lekker de hele dag voor de kachel en het is hier net een paar graden boven nul. De wind komt regelrecht van de zuid pool! geniet van de warmte jullie allemaal en als je te veel warmte hebt, stuur het ajb op! dag hoor, Maxi

Anoniem zei

Wat een fijne gemeente in Leiden! Gelukkig snoeien de mensen niet veel. Als je hier een half uur loopt kom je in een beschermd stukje natuur en ergens heeft de gemeente bessenstruiken ooit neergezet: het is beschamend te zien hoe men met busladingen vol (nou ja, zwaaaar overdreven) de struiken leegplukt. Ik was er een maal bij bij een wandeling en ben snel weggegaan. Ik wou daar even uitrusten (er staan picnictafels). Jammer hoor. Enfin, de mensen hebben gratis gezond gegeten zullen we maar zeggen.
Houd alstublieft de koude bij u down under mevrouw Hannah! Ik bedoel, wat leuk dat u dit prachtige blad leest. Kachels en koude....brrrr. Strakjes pas. Nu niet.

Hans zei

Ach Abigail. Maak je daar niet zo druk over. Wees blij dart mensen van die bessen genieten. Voor vogels blijft er nog wel wat over. Mijn tuin bestaat uit eetbare zaken. Ik pluk mijn bessenstruiken half leeg en laat de rest voor de vogels zitten. Bessen zijn bedoeld om op te eten en uit te poepen, zo worden de planten verspreid. Als bioloog heb ik liever dat men zo met de natuur omgaat dan met vernietigen. Leer kinderen lekker eten en plukken, we raken anders steeds verder van de bron af. Ik zal nooit overlijden aan EHEC omdat ik als kind al overal in zat te wroeten. Wie overlijden er nu? Die mensen die steriel zijn opgevoed. Ooit ben ik met een stel vrienden met een oude VW bus door zuidoost Europa wezen crossen. Toen we vertrokken werd er tegen ons gezegd: drink nooit water uit bronnetjes langs de weg. We hebben niet anders gedaan en van ons vijven is er nooit iemand ziek geworden.