Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 16 juni 2011

Genoeg pit

Een paar dagen terug is Gizmo langs geweest om een kijkje te nemen bij de Bungalette. Ze besnuffelde uitgebreid de buitenkant van de "cabine" en stak heel even haar bevallige snuitje naar binnen. Toen had ze het wel gezien en geroken.
Vervolgens meldde ze zich bij onze buitentafel, waaraan wij net met haar mens hadden plaatsgenomen voor een babbeltje.
Giz sprong op de tafel en klom via het rozenrekje op de pergola. Mevrouw Katblad protesteerde nog, maar toen was Gizmo al boven. (Het rekje is namelijk niet berekend op het gewicht van poezenlijfjes, maar Giz is gelukkig niet zo zwaar....)
Vervolgens ging Giz er maar eens lekker bij zitten. Maar dat duurde maar even, want van het uitzicht had ze al snel genoeg. Ja, vanaf haar eigen balkon heeft Gizmo natuurlijk een wijder panorama, namelijk uitgebreid zicht op en over diverse tuinen, pergola's en dakterrassen. En dus is die paar meter hoge pergola van ons wat betreft uitzicht helemaal niet interessant.
Maar je kunt best wel andere leuke dingen doen op die balken, vooral als je eigen mens en mevrouw Katblad onder je zitten.Ja, dan kun je namelijk lekker de aandacht trekken met het doen van wat leuke kunstjes en modelletje spelen. Inderdaad, voor het geval Cera zou besluiten met haar modellenwerk te stoppen zodat jij klaar staat om haar plekje in te nemen.
Wel, we moeten zeggen dat dat geen slecht idee van de Giz is, maar daarbij zeggen we natuurlijk ook dat Cera voorlopig echt nog niet van plan is te stoppen met po(e)seren.

Bovendien bleef Gizmo te lang op dezelfde plek zitten en hangen, en bij modellenwerk komt er toch wel wat meer kijken dan dat alleen.
Daarbij komt dat Cera bij elk weertype past qua kleur, en Gizmo voor een behoorlijke foto altijd veel (zon)licht nodig heeft.
Maar Gizmo heeft pit genoeg, dat staat vast. En zij heeft bovendien haar figuurtje mee!
Wij houden haar dus wel in gedachten, voor het geval.....

1 opmerking:

Inge zei

Ze is wel een plaatje, die Giz!