Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 7 juni 2011

Wasmand of tent?

Vanwege de mantelzorg had mevrouw Katblad een vreemde wasmand in huis. Ja, leeg inderdaad omdat de was al in de machine zat. Het ding stond in onze huiskamer klaar om teruggebracht te worden, maar bleef dus niet lang leeg.
Boez was de eerst die de mand vond en erin kroop. En hij was vast van plan om de mand niet meer af te staan, want op die manieren kamperen in huis is natuurlijk geweldig leuk en er was maar plek voor één!
Maar goed, het buiten lokt toch op een gegeven moment, vooral als je vriendjes daar bezig zijn! Dus de Boez liet tenslotte zijn tent in de steek.


Wel, Cera was er dus als de kippen bij en werd de volgende kampeerder. Ontspannen gaan liggen was er voor haar niet bij, want Boez was teruggekomen en liep om de tent heen om een beetje vervelend te gaan doen.  Klooien inderdaad. Cera was het daarom gauw zat en verdween weer de straat op. Daarna stond de tent een tijdje onbeheerd, maar net op het moment dat wij eraan dachten om deze vreemde tent terug te brengen......

....ja hoor, Oscar! Die had het helemaal voor elkaar zo te zien, want hij lag gewoon te genieten en hard te snurken, alsof hij op een boerderijcamping stond, ergens in een mooi weitje met zoemende insectjes en een klaterend beekje.
Natuurlijk gingen wij hem niet storen, heh?

Nee, want de eigenaresse van de wasmand is na 10 dagen thuis namelijk weer even terug naar het ziekenhuis omdat het niet zo goed met haar ging, dus de wasmand/tent kon nog wel even bij ons blijven staan.
Wij hopen dat de buuf dusdanig opknapt en aansterkt dat ze weer gauw naar haar poezen kan....

3 opmerkingen:

Hans zei

Ik heb in mijn leven vele wasmanden gezien, maar dit model is nieuw voor me. De katten hebben de juite invulling gevonden voor deze 'tent'. Maar Boez is een sukkel. Je gaat toch lekker met je vriendje mee snurken!

Ik hoop dat de Buv snel weer thuios is!

Inge zei

Fijn kamperen in eigen land, eh huiskamer! ('t is Os zijn huiskamer ondertussen toch ook?):)

katja zei

Haha, Oscar op de boerderijcamping, ik zie (en hoor) het al helemaal voor me :-)

Ach, die arme buurvrouw... en arme Ollie en Charli (hoewel die natuurlijk weer uitstekend verzorgd worden door mevrouw Katblad)