Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 2 juni 2011

Op je hoede zijn...

Oscar is zojuist erg geschrokken. Hij stond nietsvermoedend uit de waterbak te drinken toen er plots een tak uit de boom viel (en nog een flinke ook) en bovenop hem terecht kwam. Waarschijnlijk dacht hij door iets of iemand aangevallen te worden, en met een noodgang maakte hij zich uit de poten en kroop onder een wielhuis. Daar bleef hij zo'n 5 minuten zitten, hoogstwaarschijnlijk tot hij het idee had dat het weer veilig was bij de drinkbak. Daarna kwam hij een kijkje nemen op de plek des onheils. Verbaasd besnuffelde hij de flinke tak, besloot dat die geen kwaad meer kon en ging vervolgens verder met het lessen van zijn dorst. Zo zie je maar, je moet altijd overal goed op je hoede zijn want je weet maar nooit wat er zomaar uit de lucht kan vallen, heh? Laat dit een wijze les voor ons allen zijn. Tot zover dit zeer belangrijke bericht.

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Gelukkig geen blijvende schade!

katja zei

Wel bizar dat die tak zomaar viel, zo hard waaide het vandaag toch niet ?

Hans zei

Nee,

takken vallen na een periode van langdurige droogte ook vaak spontaan uit bomen, maar de tak moet dan wel ergens door beschadigd zijn.

ina zei

Misschien door de brandweer, toen die probeerde de Boez te redden? Of was dat een andere boom?