Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 30 juni 2011

Problemen?

Wij hadden graag Myo even geïnterviewd, maar hij had geen tijd voor ons wegens andere, veel belangrijkere bezigheden. Wat dat precies was weten wij niet, maar nadat hij ons had afgewezen dook hij met zijn kop tussen het gebladerte en bleef zo een tijdje staan. Daarop probeerde mevrouw Katblad hem alsnog tot andere gedachten te brengen, maar helaas, Myo kroop vervolgens helemaal weg tussen de planten en liet zich niet meer zien.
Wel, we hebben nu een ernstig vermoeden dat er problemen zijn binnen de partij Hof is Vol (waarvan Myo dus de voorzitter en leider is) en dat Myo zichzelf een soort van zwijgplicht heeft opgelegd. Maar zeker weten doen we dat niet. Uiteraard houden we u op de hoogte van verdere ontwikkelingen in deze zaak.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een schitterend gezicht vooral met die twee witte overschoenen aan.

Hij is toch niet op zoek naar illegale haarfabrieken? Oh, daar komt narigheid van jaja! (Naar Wim Sonneveld)

de redactie zei

Ja, de partij Hof is Vol doet actief aan het uitzetten van vreemdelingen. Binnenkort meer daarover!

DennisDennis zei

Komende tijd is Myo even niet bij zijn mens weg te slaan denk ik.

Anoniem zei

Hoezo? Gaat u actief meehelpen illegale haarfabrieken het Hof uit te zetten of gaat u dat juist proberen te voorkomen? :))

de redactie zei

Mevrouw Abigail, u bent inderdaad een lastige lezer! Maar dat komt natuurlijk omdat u "nieuw" bent en nog een hoop oude berichten moet bijlezen, zeg maar.
Mevrouw Katblad grijpt niet in als er territoriumkwesties spelen; dat is tegen de regels. Wij bestuderen juist het gedrag van de haarfabrieken zoals ze zijn en doen, om zodoende meer te weten te komen over hun gewoontes. Alleen katten in het nauw helpen wij, persoonlijke kwesties tussen de katten onderling moeten zij altijd zelf oplossen. De partij "Hof is Vol" is opgericht door wijlen Rooie Gijs (hofbewoner) met het doel vreemde katten inderdaad buiten de tuin te houden. Wij doen verslag van het gedrag van zijn opvolger Myo en de andere aanhangers van de partij (Panda en Harremans). Dit moet voor nu wel even voldoende info zijn, niet?

ina zei

Maar waarom is Myo de komende tijd niet bij zijn mens weg te slaan? Dat begrijp ik nog steeds niet. Of is dit een domme vraag?

Anoniem zei

Nou nou, mevrouw Katblad niet zo boos worden, hoor! Ik reageerde op Dennis' reactie en vroeg me gewoon grappend af wat ik hierboven heb geschreven, n.l. of Dennis Harremans ging helpen of binnenhouden. Uiteraard niet om letterlijk op te vatten.

Hopelijk is e.e.a. nu verduidelijkt.

de hoofdredacteur zei

Mevrouw K. is nooit boos, hooguit kan ze af en toe wat kattig uit de hoek komen, maar dat altijd met een twinkel in haar ogen (kunt u natuurlijk niet zien zo, heh?)en ook grappig bedoeld(komt wel eens niet helemaal over dus, waarvoor onze excuses...).
Mens van Myo (Dennis) is op vakantie geweest, en Myo is heel erg op hem gericht. Vier poten en twee handen op één buik dus.
Dennis had in een reactie al verteld dat hij op vakantie was, maar dat was een reactie op een ouder bericht en dus heeft niemand dat verder gelezen (behalve mevrouw K. dus). Klopt toch, Dennis? Hoop dat je een leuke vakantie hebt gehad!

Anoniem zei

@mevrouw Ine: vragen zijn nooit dom, niet vragen eerder (dat zeggen ze altijd tegen mij als ik uw vraag stel)

@mevrouw Katblad: op "papier"komen dingen wel vaker anders over. Ben blij met de twinkel, volgens mij heeft u die altijd gezien ook de uiterst geestige en warme teksten t.a.v. die prachtige haarfabrieken. Dat het henzelf nou niet interesseert hoe mooi en lief ze zijn, zo bescheiden. Enfin, ik ga maar in mezelf verder mijmeren. Een goed weekend voor al jullie allemaal!

katja zei

Ik had het ook gelezen hoor ! ;-) Dat Myo's mens op vakantie was, bedoel ik.
Dus Myo heeft nu even geen tijd om het uitzettingsbeleid uit te voeren.