Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 26 juni 2011

Onwennig maar flink!

Wij kijken regelmatig naar het balkon van Iwan's familie om te zien of er misschien één van de haarfabrieken zit te zonnen of te luieren. Deze keer hadden wij weer eens geluk want wij zagen (precies in het midden van de foto) Lotje zitten. Nee, wij kregen haar helaas niet dichterbij en bovendien werd onze aandacht afgeleid door een purrend beest vlakbij ons.
Het was Igor die onze aandacht stond te trekken met zijn purr-geluidjes! Hallo jochie! Ja, we hadden al gehoord dat Igor zo af en toe in de Hoftuin te vinden zou zijn, maar dat was dan vooral 's nachts, was ons gezegd. Wij hadden hem dus niet op dit moment hier verwacht en waren blij verrast hem op de trap te zien staan. Nu nog even proberen hem dichterbij te krijgen!Igor had helaas niet veel belangstelling voor de fotograaf en camera, maar des te meer voor Oscar. Maar die had op zijn beurt helemaal geen zin in gedoe. Hij was met mevrouw Katblad op reportage gegaan en wilde daar liever niet bij gestoord worden. Jammer voor Os, maar nu Igor hier rondliep moest de fotograaf dat waarnemen uiteraard. Kom je even een aai halen, mooi ventje?
Wel, daar moest Igor even ernstig over nadenken.


Vervolgens besloot hij eerst een partijtje te gaan rollen in een hoopje aarde.
Lijkt hij zo niet sprekend op het Schaap Veronica? Het Schaap met zwarte voetjes? (Annie M.G.)
Mevrouw Katblad moet tenminste altijd aan het Schaap Veronica denken als zij Igor ziet, en dan komt er weer zo'n prachtig gedichtje in haar hoofd op over het Schaap, de Dominee en de beide dames Groen. Maar dat terzijde.

Toen Os voorbij dribbelde (mevr. K. achterna) stond Igor direct weer op zijn zwarte pootjes om het gebied onder de staart van Oscar te bestuderen. Uiteraard was Os het daar niet mee eens want zo'n actie valt onder "ongewenste intimiteiten" en daarvoor moet je dus niet bij hem wezen.
Oscar liet zich neervallen op de stenen omdat mevrouw K. toch ook maar wat rond bleef hangen, Igor deed nog een poging om Os te benaderen en kreeg toen opeens een mep van onze reporter. Was Os wellicht in zijn wiek geschoten omdat mevrouw K. zich alsmaar met Igor bemoeide? Beetje jaloers dus? Het zou zomaar kunnen....
Igor deed in elk geval alsof hij vreselijk geschrokken was, en wist zo mevrouw K. over te halen hem eens lekker te knuffelen. Dat ging niet zo makkelijk omdat er tegelijkertijd foto's gemaakt moesten worden, en later ontdekten we dan dus ook dat er vele plaatjes waren mislukt.

Maar oh wat is die kleine heidepoes toch enorm zacht!
(Over hoe Igor met zijn broers en zusjes op de heide werd gevonden, kunt u lezen in ons oude katblad.)


Mevrouw K. mocht echter niet lang genieten van de zachtheid van Igor's vacht, want opeens sprong hij op omdat hij iets verdachts hoorde of zag. En inderdaad, het was Panda die zijn huis had verlaten en nieuwsgierig was naar dat kleine ventje met die zwarte snoet.
Panda kennende (hij is immers van de partij Hof is Vol) vreesden wij aanvankelijk voor de vrede in het Hof, maar dat viel allemaal reuze mee.

Blijkbaar was Panda in een heel goede bui want hij kwam er zelfs gezellig bij liggen.
Nou, wat nu jongens? Gaan we elkaar allemaal lekker zitten aanstaren of gaan jullie nog voor wat vertier zorgen?

Igor zat er trouwens erg onwennig bij, maar dat is ook logisch natuurlijk. Zo vaak heeft hij Os en Panda nog niet ontmoet dus kan hij die twee ook niet vertrouwen. Nee, het was goed dat hij op zijn hoede was want je weet maar nooit, heh?
Komt er soms weer iemand aan, Igor? Heb je wat gehoord? Wel, wij niet maar onze oren zijn dan ook niet zo goed als de jouwe. We kijken maar snel naar de volgende foto.Ah, daar hebben we Harremans. Nou gaan we het hebben. Zet je schrap Igor, want Harry is niet mals en erg goed in meppen. Ook Har is van de partij Hof is Vol inderdaad, want hij is de broer van Panda en ze doen altijd alles samen, ook op politiek gebied.

Igor vond het maar wat eng tussen al die vreemde haarfabrieken. Maar hij bleef erg flink en ging er niet vandoor.
Wel hield hij de anderen uiteraard heel goed in de gaten, en mevrouw Katblad deed hetzelfde. Want als er iets bijzonders zou gebeuren, oorlog zou uitbreken of andere ongein, moest zij dat natuurlijk wel op de foto zetten! Ze wachtte geduldig af.

Wordt vervolgd!

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Dappere Igor! En wat is het toch een plaatje!

katja zei

Spannend !!!!

Leuk om Igor nu eens zo bij al die andere katten te zien en van zo dichtbij.

Dennis zei

Zat al te wachten op leuke foto's van Igor sinds ie van dat muurtje, eh, vrijwillig afgekomen is :-)

ina zei

Leuk om Igor in de Hoftuin te zien.
Hij heeft al een paar keer met Panda en Harremans gespeeld in zijn eigen tuin, dus helemaal vreemd zijn ze niet voor elkaar. Igor vindt iedere kat interessant, dus aan hem zal het niet liggen. Ze zijn nu natuurlijk wel op het terrein van Panda en Har, dus ik ben benieuwd hoe het afloopt.