Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 22 juni 2011

Kort nieuws

Helaas, wij krijgen het op dit moment niet voor elkaar om foto's op onze blog te zetten. Er wordt bij Blogger zeker weer geknoeid.....
Daarom wat korte berichten, zonder beelden!

Juffrouw Sokkevoet
De laatste tijd zien wij af en toe juffrouw Sokkevoet op straat of in de Kruidentuin. Doch zij heeft altijd grote haast zodat het voor ons onmogelijk is foto's van haar te maken. In de Kruidentuin verstopt zij zich dusdanig knap dat zij ook daar niet te kieken valt. Ook in het dakgebied weet zij steeds zo te gaan zitten (in goot of achter schoorsteen) dat wij haar niet voor de lens kunnen krijgen. Zij doet het erom, dat is duidelijk, en wij menen haar zo nu en dan zachtjes te horen gniffelen.

Iwan
Iwan had laatst weer een ontsteking in zijn bek (hoorden wij van zijn mens), en dat terwijl zijn kiezen werden getrokken om dit juist te voorkomen. Gelukkig kan hij nog wel goed eten en doet dat dan ook. Wij hopen dat de antibiotica ondertussen hun werk hebben gedaan.

Sonny
Sonny heeft de smaak van het wandelen in de buurt goed te pakken. Wij zien hem regelmatig in de Katbladstraat. Om zijn huis te verlaten maakt Sonny gebruik van een oude schilderstrap, maar het is voor hem te ingewikkeld om via die weg weer thuis te komen. Zijn mens denkt na over een passende oplossing voor dit probleem.

Gabber
Ook de oude Gabber zagen wij laatst weer voorbij lopen, tussen twee buien in. Hij had niet veel te melden en stapte flink door in verband met de op handen zijnde volgende bui.

1 opmerking:

Annemieke zei

Jammer dat er geen foto's zijn, maar toch fijn dat er in elk geval een update is.
Arme Iwan - hopelijk gaat het snel weer beter met hem. Beterschap van zijn broer en zus en hun zij-mens.