Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 25 juni 2011

Perfecte reporter

Wat een verrassing: Vlinder was in de Kruidentuin en vluchtte niet gelijk weg toen wij de tuin betraden! Zo konden wij dus een paar leuke foto's van haar maken.
Wij stoorden haar wel tijdens een belangrijke bezigheid; er was daar iets met de straat aan de hand of in elk geval zat er een luchtje aan (wat natuurlijk geanalyseerd moest worden), want Vlinder zat uitgebreid met haar neus aan het pad te snuffelen.
Sorry Vlinder, maar we kunnen het niet laten om toch even iets dichter bij je te komen! (De zon scheen namelijk nogal nadrukkelijk op de prachtige rose vacht van deze haarfabriek waardoor we aanvankelijk slechts een lichte vlek door de lens ontwaarden.)

Oscar (die met mevrouw Katblad was meegelopen) snapte direct dat hij de fotograaf en het rose meisje met rust moest laten. Hij ging netjes aan de kant liggen wachten totdat het camerawerk was gedaan. Brave knul, die Os.
Maar ondertussen had Vlinder toch besloten naar de andere kant van de tuin te lopen. Dat was zeker niet de schuld van Os, want die heeft haar nog nooit bedreigd voor zover wij weten. Nee, mevrouw Katblad had weer eens een stapje teveel vooruit gezet, en Vlinder vindt haar nu eenmaal een erg eng mens.


Aan de andere kant van het ronde centrum van de tuin kwamen wij haar vervolgens weer tegen.
Nee Vlinder, deze keer zoemen we gewoon in en daarna lopen we snel door zodat jij weer terug kan keren naar dat plekje met dat spannende luchtje. En voor de zekerheid nemen we Oscar mee, ja?
Wel, wij hoefden Os niet eens te vragen om mee te lopen, want hij was tenslotte meegegaan voor een verkenningsronde en tot nu toe was daar nog niet veel van terecht gekomen. Dus zette hij zijn staart rechtop als een vlaggenmast en de vaart erin.

Wij moeten trouwens nodig aan u kwijt dat Oscar altijd en overal rekening houdt met mogelijk oponthoud tijdens onze rondes, rustig wacht op mevrouw Katblad en de fotograaf tot zij klaar zijn met het camerawerk terwijl hij eigenlijk het liefst gewoon stevig door zou wandelen. Ja, Os snapt wat er bij het uitgeven van een Katblad allemaal komt kijken en dat maakt hem tot de perfecte reporter.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Oscar is een schat. En vlinder is nog steeds mooi - zeker in de zon. Helaas weinig zon vandaag...

katja zei

Leuk dat Vlinder zich toch nog goed liet fotograferen, ondanks haar verlegenheid. Ze kleurt prachtig bij het kattenkruid (of is het wat anders ?) op de achtergrond.