Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 20 juni 2011

JARIG - Zeven jaar!

Ons model, Verkenner A en reporter CERA is vandaag 7 jaar geworden!
Wij hebben dus allemaal vanochtend HIEP HIEP HOERA geroepen, maar aan een lied kwamen wij niet toe want onze haarfabrieken hadden liever eerst hun ontbijt en gingen vervolgens direct de straat op.
Cera bleef zodoende in haar eentje achter bij mevrouw Katblad, en vroeg waar haar haring was (die wij haar hadden beloofd).Wel Cera, de haring (zonder uitjes inderdaad) ligt nog in de vriezer en is voor vanavond bedoeld. Inderdaad een erge teleurstelling, maar als mevrouw K. op dit uur van de dag al met haar neus in de haring moet duiken, wordt zij op slag niet goed met alle gevolgen van dien. Nee, dan kunnen we de rest van de dag ook geen feest meer vieren, heh? Nee.
Maar je hebt nu een lekker snoepstokje gekregen toch? Te vroeg daarvoor? Geen trek? En het is nog wel je lievelingsmerk en -smaak!

Je wilt er echt niet van eten? Ook niet een heel klein stukje om mevrouw Katblad een plezier te doen?
Nee dus.
Wel, dan weten wij het ook niet meer! Nee, die haring laten wij echt nog even in de vriezer liggen en dan eten we hem vanavond samen op.
Hoezo snertverjaardag?
Zal mevrouw Katblad je dan maar eens even lekker knuffelen? Omdat je zo'n lieve meid bent en zeven bent geworden? Of wil je liever naar buiten?
Oké, knuffelen dus. Dan vertellen wij jou ondertussen nog even hoe lief we je vinden en hoe vreselijk blij we met jou zijn. Ja, dat je bij ons bent komen wonen en elke nacht op bed komt liggen en in de tenen van mevrouw Katblad probeert te bijten.... En dat je je natte neus altijd afveegt aan het haar van mevrouw Katblad, zo mooi voor ons po(e)seert en nog heel veel meer. Ja, daar zijn we vreselijk blij mee en om. En dat we je nooit meer willen missen, lieve Cera! Voel je je nu toch nog een beetje jarig? Ja?

13 opmerkingen:

Jacq. zei

VAN HARTE GEFELICITEERD, LIEVE CERA!!!! En dat je maar héél oud mag worden. Fijne dag, hoor!Ook voor mevr. Katblad natuurlijk..

katja zei

Er is er een jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben jij !!! (enz.)

Gefeliciteerd Cera en ook mevrouw Katblad natuurlijk !

Grappig dat Cera in de tene van mevrouw Katblad probeert te bijten, dat had ik nou nooit achter haar gezocht. Zo zie je maar weer, zeven jaar is nog helemaal niet oud.

trix zei

Lieve Cera,
Hartelijk Gefeliciteerd. Ik wens je nog heel veel goede jaren toe bij je lieve mevr. Katblad!!!!!

ina zei

GEFELICITEERD CERA! Nog vele jaren in gezondheid enzo. Niet meer zo boos kijken, hoor, je kunt de hele dag genieten van het vooruitzicht dat je vanavond haring krijgt.

Jolanda zei

Lieve Cera,

Gefeliciteerd en nog heel veel katten jaren gewenst!

Pootje van Falkor

Hans zei

Hartelijk gefeliciteerd Cera, 7 jaar is helemaal niet oud! Kijk maar naar dat spul van mij!
En Ceesje is met haar 17 jaartjes nog altijd de baas in huis!

Wilma zei

Lieve Cera. Van harte gemiauwiciteerd met je verjaardag en dat er nog maar heel veel jaartjes bij mogen komen.

Inge zei

Van harte gefeliciteerd lieve mooie meid!
En ook je lieve baasje natuurlijk.
Ik hoop dat jullie zullen smullen van de haring vanavond....

Annemieke zei

Gefeliciteerd Cera! Hoe was de haring? Die heb je inmiddels vast al wel gehad nu.

Sandrazz zei

Hiep hiep van harte !!!!
Groetjes van
Sandra, Snork & Doezel

Gerda zei

Gefeliciteerd met je verjaardag. Was de haring lekker? Dat krijgen wij nou nooit.
Groetjes van Katootje en Meisje Kees.

de redactie zei

Allemaal hartelijk dank voor de felicitaties!
De haring was helaas geen succes. Blijkbaar willen de haarfabrieken alleen maar verse, en niet ingevroren exemplaren (net als mevrouw Katblad trouwens). Gelukkig viel het blikje Gourmet Boeuf (mousse) ook wel in de smaak, behalve dan bij Japekoppie maar die had dan ook al aardig wat fliebertjes kaas achter zijn kiezen, en daarna is natuurlijk niks meer lekker.... Gelukkig was mevrouw Troy bereid zijn portie "op te ruimen" terwijl Cera zich ontfermde over het nog halfvolle bakje van de Boez (die eet voornamelijk 's nachts, hebben wij het idee....).

Anoniem zei

Lieve Cera,

Heel hartelijk gefeliciteerd en dat je gezond en wel heel oud mag worden samen met mevrouw Katblad en de andere medebewoners die in Leiden haarfabrieken worden genoemd.
Mevrouw Katblad: alle haarfabrieken eten alleen het liefst vers. Die verwende van mij wenst zelfs geen tweemaal ingevroren en dan ontdooid vlees. Tja, zei de mevrouw bij de slager: het zijn roofdieren. Ha daar stond ik dan met mijn mensenmond vol mensentanden in een volle winkel. Jefferson keek me toen ik het hem vertelde na thuiskomst alleen maar meewarig aan. Ahem....Ander personeel vertelde me dat hun haarfabrieken zelfs geen verse vis meer willen: weken op vissersschepen iets wat wij mensen niet proeven maar die haarfabrieken wel! Toch slim van ze.