Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 15 juni 2011

Slim ventje

Nu zorgt Wamy er heus wel voor dat hij zijn portie brokken binnen krijgt. Om dat te bereiken weet hij vele huizen binnen te dringen door openstaande ramen of kattenluiken, en weet hij ook precies waar soortgenoten wonen en op welke plek in huis hun voerbakjes staan. Hij heeft er bijna een dagtaak aan, maar zo zit zijn leven nu eenmaal in elkaar en hij lijkt er tevreden mee te zijn.
Maar ja, brokken alleen (al zijn ze van alle, overheerlijke soorten) vindt hij een beetje saai blijkbaar, want twee keer per week controleert hij alle vuilniszakken in de straat op hun inhoud.

Door aan de buitenkant van de zakken te snuffelen, komt hij precies aan de weet in welke iets zit dat de moeite van het openscheuren waard is. Een zak met alleen maar ouwe lappen of verpakkingsmateriaal zal hij heus niet openkrabben dus. De geur van een stukje vis (al zijn het maar graten) of vlees (botjes) echter betekent: klauwen uitsteken en ratsen maar! Meestal moet hij vervolgens tot de ontdekking komen dat hij met het lekkers uit de vuilniszakken helaas niet zijn maagje kan vullen, maar gelukkig staat er dan wel weer ergens een raam of kattenluik open voor zijn dessert. Vele getuigen hebben al mogen waarnemen dat Wamy zich heel lang verscholen kan houden tussen de planten voor het huis van onze reporters, en net zolang afwacht tot mevrouw Katblad even niet oplet, afgeleid is of toevallig een andere kant opkijkt. Dan neemt hij zijn kans waar en dringt bliksemsnel de redactie binnen om in een mum van tijd een hoop kattenbrokken weg te werken en een chaos achter te laten. Wamy is namelijk een heel, heel slim ventje!

Geen opmerkingen: