Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 15 juni 2011

Verkeerde plek?

Toen de Schuilhut uitgebreid was geïnspecteerd door Os, Boez en Cera, besloot Japekop dat het voor hem tijd was om zich ertegenaan te bemoeien. Nee, grondig besnuffelen hoefde wat hem betreft niet, het ging hem meer om het uitzicht en hoe zo'n Schuilhut voelt als je erin staat; daadwerkelijk staat te schuilen dus (hoewel het lijkt alsof hij daar op de bus staat te wachten).
Nou Japekop? Wat vindt je ervan?

Japekop vond er helemaal niks van want hij houdt niet van veranderingen in of rond het huis, zelfs niet als het voor het algemeen nut (zeg maar) is. Bovendien hoort zo'n hut niet op de tafel te staan (had ie gelijk in) want dan is er weer minder plek voor schaaltjes met kaas en worst en dergelijke (ook waar). En zo'n hut (en de bungalette eveneens) kan ook weer vreemde haarfabrieken aantrekken, net als die ene rooie die nu tussen de planten liep te zooien.
Ah, Sonny! Wat gezellig dat je even bij ons langskomt! Alleen op stap of met de hele familie?
Maar Sonny had geen tijd om te antwoorden.Nee, want Japekop was van de tafel gesprongen om hem aan de tand te voelen, en daar voelde Sonny helemaal niets voor dus was hij achter een stapel stoelen gekropen.
Gelukkig drong Japekoppie verder niet zo aan en werd de vrede bewaard.Wel, Sonny bleek niet alleen gekomen te zijn; zijn mens was er ook. En daar dat mens wel van aanpakken houdt, stond de Schuilhut even later op een nieuwe plek, op de grond tussen wat planten, recht tegenover het kattenluik.
Ja, wij vinden dat de hut daar best leuk staat, maar onze haarfabrieken denken daar anders over. De Schuilhut is vervolgens namelijk niet meer bezocht. Dat kan komen omdat de plek naar hun idee niet de juiste is, maar ook doordat Japekop er elke dag tegenaan loopt te eh.... markeren en de lucht daarvan niet bepaald aangenaam voor de anderen is.
We wachten het nog maar even af, en zodra het weer weer is opgeknapt kunnen wij altijd nog de hut gaan verslepen naar een andere plek. Welke? Nou, daar gaan we dus eerst nog maar eens heel goed over nadenken!

Geen opmerkingen: