Gezeten aan de borreltafel, pratend over allerlei zielige, hulpbehoevende haarfabrieken (en dan vooral in nood, dus tijdens koude, in donker, regenbuien etc.), kwamen mevrouw Katblad en mevrouw Inge op het lumineuze idee om een "zorgbungelette" te bouwen voor nooddruftige, arme sloebers. Dat moest dan gebeuren onder de plantentafel tegenover het Poezenloket, zodat de kattenbeesten die speciaal langs kwamen met vragen of klachten, het Poezenloket gesloten vonden en vervolgens wilden wachten totdat het weer open zou gaan, een goed plekje hadden om zich te verpozen, te schuilen voor de koude/regen of een dutje te doen.
Mevrouw Katblad offerde spontaan haar kampeertafeltje met inschuifbare pootjes op, en mevrouw Inge fietste direct naar huis om een (weliswaar afgedankte maar wel waterbestendige) kattenmand met comfortabele kussentjes op te halen. Zij was ervan overtuigd dat haar Bob en Bill deze (hun) kussentjes niet zouden missen, en wij konden niet anders dan haar geloven. En zo kwam ons bouwwerk tot stand.
Een prachtige schuilplek, regenbestendig, goed uit het zicht van eventueel langslopende blafbeesten of ander (on)gedierte en dus volkomen veilig. En dus ook nog mét zicht op ons kattenluik en Poezenloket, allebei niet onbelangrijk.
Daar het tijdelijk onderkomen aan de kleine kant is, kozen wij niet voor de betiteling van bungalow maar dus het meer bescheiden "bungelette", en daar wij deze met zorg hebben neergezet en ingericht, werd het automatisch een zogenaamde Zorgbungelette, en de dubbele betekenis daarvan moge u duidelijk zijn.
De Zorgbungelette werd uiteraard direct en zorgvuldig omringd door de nodige planten, zodat de bezoekers tamelijk anoniem (want uit het zicht) gebruik kunnen maken van deze unieke voorziening en er desnoods de nacht kunnen doorbrengen, mochten zij de weg naar huis niet meer kunnen of willen terugvinden.
Echter, de gasten mogen niet meer dan 1 nacht achtereen in onze Zorgbungelette doorbrengen. Voor meerdere nachten dienen zij eerst een verzoek in te dienen met een verklaring van toestemming van hun mens of familie.
Vanavond troffen wij reeds (in het donker) een eerste gast aan: Oscar. Wij hebben Oscar moeten vertellen dat de Zorgbungelette alleen bestemd is voor nooddruftige haarfabrieken, en omdat hij vlakbij woont eigenlijk niet voor verblijf in onze bungelette in aanmerking komt. Even later had Os inderdaad de bungelette verlaten, dus nemen wij aan dat hij ons heeft begrepen.
Wij willen alleen nog graag een lichtje plaatsen bij de ingang van onze noodvoorziening, dus bent u in bezit van een tuinlampje dat op zonne-energie werkt en het niet meer gebruikt, breng het ons!
Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden van de eventuele bezoekers.
(NB: Er wordt alleen op speciaal verzoek en in bijzondere gevallen een ontbijtje geserveerd bij onze Zorgbungelette....)
Welkom bij Het Leidsch Katblad
Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.
11 opmerkingen:
Wat een schitterend idee! En een mooie uitvoering. En natuurlijk was Oscar de eerste die een lekker slaapplekje had gevonden. Ik weet niet of haarfabrieken een lichtje fijn vinden, ik denk dat zij liever in het donker zitten.
Wat een goed idee, dames!Ben het met Ina eens dat ik ook denk dat de haarfabrieken liever in het donker zitten (ze zien prima in het donker).
En niet te vergeten zitten haarfabrieken graag goed verscholen zonder dat iemand hen ziet...maar wel dat zijzelf een goed overzicht hebben op wie er zoal langs komt.
Ben het ook met Ina en Jacq eens, dat een lichtje er bij geen goed idee is. En ook mij verbaast het niet dat Oscar de eerste bewoner was. Als ik in de katblad buurt zou wonen, dan zou Poema er regelmatig te vinden zijn! Ik heb overigens nog een kattenhuis, waterdicht, waar een kattenbak met deksel in past, dat heeft een neutrale houtkleur en een bitumendak, dat valt niet zo op als dat bleuwe landbouw plastic. Hebbe?
Ik zu pas bij het vergroten dat het de mand zelf is die zo blauw is.
Alle mijn kattenmandjes passen uitstekjend op ditr op maat gemnaakte afdakje voor de kattenbak, maar de poezen wilden het niet meer! Of ze poepen in de tuin of op de bakken binnen. Ik stuur per e-mail een foto.
Wat een briljant idee! In plaats van een lichtje kan er natuurlijk ook een infrarood webcam in, zodat we zicht hebben op wie er zoal gebruik maakt van de bunglette
@Hans:
U heeft het over een bungalette, en misschien is dat een wat sjieker woord, dus nemen wij dat graag over. Wat betreft uw hok met bitumen dakje: als het onder onze plantentafel past, nemen wij het graag van u over! Het ziet er prachtig uit!
@ allen:
Het lichtje is noodzakelijk om onze gasten te kunnen bespieden. Onder de tafel is het namelijk erg donker en wij willen vanachter het raam kunnen zien of de bungalette wordt bezocht....
Annemieke heeft dat heel goed begrepen!
Zie je nou gasten in je bungalette met het zonnelampje?
Nee. Te donker. En de flits van de camera weerkaatst in het raam. Vanavond leek de Bungalette leeg....
De nacht is nog lang....
Een reactie posten