Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 31 augustus 2010

Mini versus Bel de Franskat

Ha! Bel de Franskat is ook weer in het land. Hij is lang op vakantie geweest, en nu heeft hij de zware taak om zijn territorium (de katbladbuurt en nog een stukkie daarbij) weer te markeren. Ja, want als je zo lang weg bent geweest, zijn al jouw geuren verdwenen, maar bovendien moet je ook gaan vaststellen wie er allemaal zijn langsgeweest, hoe vaak dat was etc. Nou, begin daar maar eens aan, heh? Maar het moet wel gebeuren, en een beetje snel ook, anders kun je niet je status als "Schrik van de Buurt" behouden, wel? Daarom dus.
Bel ziet er trouwens goed uit. Hij zit goed in zijn vel en lijkt zelfs wat te zijn aangekomen! En zo te zien heeft hij er zin in om de katbladbuurt weer tot de zijne te maken.

Mini staat wat verderop en heeft de pest in. De buurt was wekenlang erg aangenaam en betrekkelijk vredig, maar nu is die Bel weer teruggekeerd. Nee, Mini had liever gehad dat de Franskat voorgoed was verdwenen, en zij is niet van plan om zich door hem op haar kop te laten zitten.
Vol spanning wachten wij de gebeurtenissen af...






Daar staan ze dan. Mini links, Bel de Franskat rechts. Op de achtergrond de Kruidentuin. Geen van beiden verzet nog een poot; het staaroffensief is begonnen. Krijgen we ruzie? Wordt het meppen, blazen, grommen, vliegende plukken vacht wellicht?
Wij wachten af.....








Bel aarzelt. Ja, want hij heeft nog een missie te vervullen en heeft nog vele meters af te leggen vandaag. Nu kun je natuurlijk best gelijk beginnen met duidelijk te maken dat je de baas bent en blijft in de katbladbuurt, maar dat kan later altijd nog. Aan de andere kant is het weer goed om direct je punt te maken en die brutale Mini eraan herinneren dat er maar 1 Schrik van de Buurt is, en dat dat Bel is.
Bel slaat zijn staart heen en weer; er speelt zich duidelijk een conflict af in zijn koppie! Ja Bel, je zult een keuze moeten maken!



Mini heeft geduld genoeg en is er bij gaan zitten. Ze verliest uiteraard Bel geen seconde uit het oog, zelfs niet als de fotograaf een paar passen in haar richting zet en haar vriendelijk vraagt even in de lens te kijken. Nee, daar heeft ze geen tijd voor en geen zin in natuurlijk! En uiteraard snapt de fotograaf dat best en valt Mini verder dan ook niet lastig met onzinnige verzoeken.






Het lijkt erop dat Bel zijn keuze heeft gemaakt. Hij doet een paar stappen richting Kruidentuin, maar om Mini duidelijk te maken dat hij niet voor haar vlucht, keert hij zich nog even om en kijkt haar aan.

Ja, jou krijg ik nog wel! Het is toevallig zo dat ik met mijn ronde bezig ben en dat is op dit moment het belangrijkst, maar denk maar niet dat ik je een volgende keer niet te grazen zal nemen! Je weet toch nog wel wie ik ben heh? En dat je me elk moment weer kan tegenkomen? Wel, hou daar dan maar mooi rekening mee!


Mini heeft het begrepen en ziet hoe Bel nu de Kruidentuin inloopt. Nee, dat rotjoch kan ze wel aan als het moet! Dus we zullen nog wel zien wie hier de baas is! Op dit moment moet hij maar vooral zijn rondje gaan lopen, maar hij moet er niet vanuit gaan dat zij voor hem opzij zal gaan! Want Mini is namelijk beslist niet voor de poes en staat haar mannetje best!

Wel, hier verlaten wij het strijdtoneel. Geen ruzie meegemaakt dus, maar het scheelde niet veel en dit muisje zal beslist nog een staartje krijgen! En wij hopen daar dan bij te zijn en er verslag van te doen. Maar voorlopig heeft Bel de Franskat het dus nog even erg druk met het besnuffelen van zijn territorium, en het opnieuw markeren daarvan. Wij wachten geduldig af. Mini versus Bel. Dat kan nog mooie beelden opleveren!

3 opmerkingen:

ina zei

Bel ziet er inderdaad prima uit! Zeker in Frankrijk geweest? En wat kan Mini heerlijk kwaad kijken!

Inge zei

Bel heeft het echt druk.......
Zaterdagavond zat hij achter Schneider aan, toen heb ik maar ingegrepen (hard staan blazen tegen hem)
Bel maakte zoveel herrie dat ook de buurtbeesten Jan (poes)en Saartje (teckel)opgewonden voor hun raam verschenen.

Mevrouw Katblad zei

Wij hadden dat graag gezien, u blazend op straat....